Мобилното приложение ще бъде готово през ноември т.г. и ще

...
Мобилното приложение ще бъде готово през ноември т.г. и ще
Коментари Харесай

Жертвите на домашно насилие ще могат да подават сигнали с мобилно...

Мобилното приложение ще бъде готово през ноември т.г. и ще добавя Националния телефон за първична правна помощ 0700 18 250. Това заяви заместник-министърът на правораздаването Георги Николов във връзка срещата за ограниченията за битка с експанзията и насилието при премиера акад. Николай Денков.

 

Намалява броят на записаните сигнали за домашно принуждение. По данни на Агенцията за обществено подкрепяне през първото шестмесечие на 2022 година те са били 399, а за същия интервал на тази година – 363. Въпреки по-малкия брой регистрирани случаи, обаче, в общественото пространство се основава чувство за увеличението им, показват от държавната пресслужба.

 

Според специалистите от Министерството на труда и обществената политика сред причините за това са ясният политически знак за неприемане на такива прояви, подсилен от обществена непоносимост, което окуражи жертвите да приказват, както и излизането нескрито на остарели случаи.

 

Друг неотложен проблем, разискван на срещата, са и ранните бракове. От Министерството на образованието и науката показаха, че в училищата се работи интензивно по въпроса, включително с родителите.

 

Организират се и разнообразни акции за предварителна защита на ранните бракове. Косвено по казуса работят и посредниците от екипите по механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст.

 

Психолозите и педагогическите съветници в учебните заведения също работят по тези въпроси. За тази образователна година техният брой е повишен със 110. „ Борбата е за всяко едно дете “, акцентира министър-председателят.

 

Екипите на районните координатори за отбрана и за предварителна защита на домашно принуждение към регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи са разширени, стана ясно още по време на срещата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР