Мобилното приложение на хитовия чат бот ChatGPT излезе от границите

...
Мобилното приложение на хитовия чат бот ChatGPT излезе от границите
Коментари Харесай

Приложението на ChatGPT стъпи в Европа

Мобилното приложение на хитовия чат бот ChatGPT излезе от границите на Съединени американски щати и към този момент е налично в над 40 страни. Сред тях има много страни от Европейски Съюз и дори Албания, само че не и България.

Контекст : Приложението ChatGPT на пръв взор не се отличава изключително от уеб версията на чат бота - потребителят има достъп до чат прозорец и история на по-ранни беседи с изкуствения разсъдък. Допълнително улеснение обаче е, че не е нужно да пишете - технологията Whisper на OpenAI разпознава човешката тирада и я трансформира в текст.
 ChatGPT дебютира като приложение за iPhone
ChatGPT дебютира като приложение за iPhone

Изминаха над 5 месеца, откогато OpenAI пусна ChatGPT, предизвиквайки както неспокойствие, по този начин и паника

Ако разрешите на компанията да образова моделите си на база вашите чатове, получавате и опция за синхронизация сред смарт телефона и компютъра - стартирате диалог с чат бота на едното място и го продължавате на другото.

Потребителите с заплатен абонамент могат да се възползват и от усъвършенствания езиков модел GPT-4 (безплатната версия е с GPT-3.5 Turbo).
 Гугъл не пуска
Гугъл не пуска " килъра " на ChatGPT в Европейски Съюз

Вероятната причина е GDPR, който пази персоналните данни

Към момента е налична единствено версия за iOS, като се чака в близко бъдеще и такава за устройства с Android.

Детайли : В рамките на няколко часа от OpenAI оповестиха две " партиди " от страни, където приложението им е налично. Те са:
Азербайджан Албания Алжир Боливия Бразилия Великобритания Гана Германия Еквадор Естония Израел Индия Ирак Ирландия Йордания Казахстан Канада Катар Коста Рика Кувейт Ливан Литва Мавритания Мавриций Марково Мексико Намибия Науру Нигерия Никарагуа Нова Зеландия ОАЕ Оман Пакистан Перу Полша Словния Тунис Франция Хърватия Чили Южна Корея Ямайка Япония
Още нещо : Обявлението идва във значим миг за изкуствения разсъдък в Европейски Съюз. Евросъюзът върви към приемането на регулации за виновното потребление на AI и също така има много строги правила за отбрана на персоналните данни под формата на регламента GDPR.
 Какво съставлява Законът на Европейски Съюз за изкуствения разсъдък и от какво ще ни пази
Какво съставлява Законът на Европейски Съюз за изкуствения разсъдък и от какво ще ни пази

Опасни ли са новите технологии?

Босът на OpenAI Сам Алтман разяснява преди дни, че компанията му може да спре да работи в Европейски Съюз, в случай че правната рамка се окаже несъвместима с бизнеса ѝ. През тази седмица той ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон и испанския министър председател Педро Санчес, както и с английския министър-председател Риши Сунак.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР