Мобилното подразделение работи на загуба вече 10 тримесечияLG ще разчита

...
Мобилното подразделение работи на загуба вече 10 тримесечияLG ще разчита
Коментари Харесай

LG чака печалби от смартфон бизнеса през 2021 г.

Мобилното поделение работи на загуба към този момент 10 тримесечия

LG ще разчита на нови артикули, с цел да изведе смарт телефон бизнеса си на облага
(снимка: LG / CES 2020)

Корейският производител LG Electronics чака да направи своя бизнес със смарт телефони печеливш през 2021 година, заяви ZDNet, базирайки се на изказване на новия изпълнителен шеф Брайън Куон в коридорите на ревюто CES 2020 в Лас Вегас.

„ Предвид опциите на продуктите и идните промени в гамата, както и новите артикули, които ще трансформират обстановката в премиум сегмента, считаме, че можем да възстановим мобилния си бизнес до 2021 година ”, споделя той.

Мобилният бизнес на LG, включително производството и продажбата на смарт телефони, записва оперативна загуба от 161,2 милиарда вона (138 милиона долара) през третото тримесечие на 2019 година, по отношение на 144,2 милиарда вона година по-рано. Като цяло това е десето следващо тримесечие на негативна динамичност на подразделението.

Мениджърите на LG изясняват разочароващите резултати с увеличените маркетингови разноски, свързани с стартирането на първия 5G смарт телефон на компанията – V50 ThinQ. В допълнение, роля е изиграл и спадът в търсенето на други модели на LG – както флагмани, по този начин и по-достъпни устройства.
още по тематиката
В интервала юли-септември 2019 година мобилното поделение на LG регистрира доходи от 1,52 трилиона вона (1,3 милиарда долара), което е с към 25% по-малко по отношение на същото тримесечие на предходната година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР