Мобилността е двигателят на пазара, категорични са експертиМобилната реклама е

...
Мобилността е двигателят на пазара, категорични са експертиМобилната реклама е
Коментари Харесай

Рекламата тази година с най-голям ръст от 2011 г. насам

Мобилността е моторът на пазара, безапелационни са специалисти

Мобилната реклама е единственият медиен канал, който завоюва пазарен дял в рекламата през предходната година

Глобалният пазар на реклама ще нарасне с 3,0% тази година, спрямо 2017-та, достигайки 546 милиарда $, сочи прогноза на английската консултантска компания Warc. Това ще бъде най-силният растеж на пазара от 2011 година насам.

Очаква се пазарът в Северна Америка да се повиши със 5,0%, в Азиатско-тихоокеанския район с 6,0%, в Западна Европа с 2,6%, до момента в който Централна и Източна Европа ще означи растеж от 8,4%, а Латинска Америка със 7,0%.

Мобилната реклама е моторът на растежа. През предходната година този канал единствен завоюва пазарен дял и към този момент е вторият максимален с 20,6% ($112 млрд.) от световните вложения в реклама. Warc чака разноските за мобилна реклама тази година да се усилят с 32% до $149 милиарда

Всички райони, като се изключи Близкия изток, се чака да записват растеж, поддържан от основни четиригодишни събития – по-специално, Зимните олимпийски игри в Южна Корея, Световната купа на ФИФА в Русия и междинните избори в Съединени американски щати ”, разяснява Джеймс Макдоналд, създател на проучването.
още по тематиката
Най-големият медиен канал, малкия екран, ще записва лек спад тази година от 36,5-процентния си дял през 2017 година Въпреки това малкия екран ще продължи да притегля повече реклама в сравнение с Гугъл и Фейсбук. В по-широк аспект, 61% ог световните рекламни разходи остават в обичайните медийни канали.

„ Мобилността е главен мотор на световния напредък и единственият канал, който завоюва дял през 2017 година – в този момент той се равнява на един от всеки пет $ [похарчени за реклама] в международен мащаб ”, добавя Макдоналд.

„ Въпреки това обичайните медии към момента притеглят по-голямата част от световните рекламни вложения, а малкия екран и външната реклама ще се облагодетелстват най-вече от увеличените разноски на марките и политическата реклама тази година ”, заключава английският специалист.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР