Мобилно приложение ще стимулира жителите и гостите на София да

...
Мобилно приложение ще стимулира жителите и гостите на София да
Коментари Харесай

Мобилно приложение ще стимулира софиянци да се движат по-екологично

Мобилно приложение ще подтиква жителите и гостите на София да се откажат от всекидневното потребление на своите коли и вместо това да употребяват велосипед, тротинетка или да вървят пешком. То се назовава Be Green и е план на Българската Асоциация за Електромобилност (БАЕМ). То ще бъде гратис и налично за Android и iOS.

Съответно за всеки изминати 5 километра пешком или посредством някоя от екологичните форми на превоз, които не генерират нездравословни излъчвания, потребителят ще бъде възнаграждаван с виртуален заем от системата. След това той ще може да употребява тези заеми за присъединяване в месечната лотария с разнородни награди. С тях ще може да поддържа и някоя от идеите в приложението, ориентирани към устойчивото развиване на София.

Освен извоюваните заеми, броят на изминатите километри за предходния месец ще дефинира и отстъпката, която всеки консуматор ще получава в партньорската мрежа на Be Green.

В момента приложението е в планов стадий и с цел да се трансформира в действителност, всички искащи могат да гласоподават на уеб страницата на Програма “София избира ЗЕЛЕНОТО”. Ако бъде определено измежду спечелилите в тазгодишното издание на програмата, неговата разработка ще бъде финансирана. Повече детайлности за гласуването са налични на адрес.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР