Мобилният оператор Yettel обяви, че вдига цените на месечните абонаменти

...
Мобилният оператор Yettel обяви, че вдига цените на месечните абонаменти
Коментари Харесай

Телекоми обявиха вдигането на цените

Мобилният оператор Yettel разгласи, че подвига цените на месечните абонаменти за мобилни услуги от февруари с 15.3%. Това е средногодишната инфлация за 2022 година, която бе оповестена от Национален статистически институт във вторник.

Индексацията ще бъде отразена във фактурите, издавани от 5 февруари 2023 година

Мобилният оператор “Виваком ” към този момент уведоми клиентите си, че от февруари покачва цените на месечните абонаменти с 2 лв.. Причината е инфлацията през 2022 година, като телекомът цитира данни на Национален статистически институт за единадесетте месеца януари-ноември – 15.8%. Очакванията са регистрираната годишна инфлация да остане на тези равнища, показват от компанията.

Ако се приложи 15.8% инфлация месечният абонамент от 20 лева ще нарастне с около 3 лева, при 30 лева.- с към 5 лева, а при 40 лева – с над 6 лева

Засега още няма реакция от A1. От Булсатком оповестиха, че няма да индексират цените с инфлацията от предходната година.

В общите условия на договорите с операторите е записано, че месечните абонаменти се индексират със средногодишния показател на потребителските цени на Национален статистически институт за миналата година. 

Миналата година индексирането на договорите провокира скандал и намесата на Комисията за отбрана на потребителите, тъй като два от телекомите – А1 и “Теленор ” (сега Yettel), в началото желаеха да отразят растежа на инфлацията за две следващи години. “Теленор ”  и  А1 апелираха възбраната да вдигнат цените с инфлацията от 2020 и 2021 година пред съда, само че в границите на няколко дни магистратите отхвърлиха поредно възраженията на двете компании. 
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР