Мобилният оператор Yettel измами клиентка навръх Коледните празници. Пред Lupa.bg

...
Мобилният оператор Yettel измами клиентка навръх Коледните празници. Пред Lupa.bg
Коментари Харесай

Наглост в Lupa.bg: Yettel мами клиенти със скрити подаръци“

Мобилният оператор Yettel измами клиентка точно на Коледните празници. Пред Lupa.bg столичанката сигнализира, че отишла в клона на телекома в мол „ София “ за нов джиесем на погашение, а без да известно е прибрала с цяла кошница скъпи и ненужни „ дарове “, костващи ѝ хилядарка, за които даже не е била предизвестена.

Триковете на Yettel, благосъстоятелност на чешкия конгломерат PPF Group на починалия милиардер Петр Келнер, ще бъдат осветлени в сигнал до Комисията за отбрана на потребителите, която да удари през пръстите тарикатите, които заработват тлъстите си бонуси на гърба на клиента.

Ето случката, която разкрива мошеническите практики в офисите на Yettel, разказана от пострадалата софиянка, клиент на телекома:

На 22.12.2022 отидох в офис на Yettel в мол „ СОФИЯ “, с цел да попитам дали към абонаментния проект, на който съм сега, мога ли да взема телефон на погашение и при какви ценови условия.

Бях харесала iPhone 11 128GB, защото видях, че има понижение на този модел, а слушалката бе коледен подарък на щерка ми. Оказа се, че няма разполагаем модел на същата марка трансформация 11,12, 13 и отидохме на последния модел 14. Предварително бях видяла в онлайн магазина им, че за абонаментния проект, по който имам контракт с Yettel, цената не се разграничава фрапантно от предходните модели.

Служителят ревизира за iPhone 11 128GB и преди да ми каже, че модела го няма разполагаем, на калкулатора си счете нещо, след което разгласи, че вноската за 24 месеца ще е към 60 лева

След като преминахме през инспекции за останалите модели и стигнахме до последния, той ми сподели, че месечната такса ще се промени с към 20-ина лв. и аз се съгласих.

Тук следва забавният миг:

Докато служителят попълняше данните ми в системата, подготви една кутия. Попитах го какво е това, а той сподели, че е домакински интернет, който вървял в " пакет ". Нетът е с месечна такса 7,99 лева за първите три месеца и по-късно по 15,99 лева

И на това се съгласих, тъй като бих могла да му намеря приложение. Оттам нататък своеволията, който той си е разрешил без да бъда осведомена, са изменена месечната такса за абонамент от 29,99 лева на 36,99 лв. и издадената ми втора СИМ карта с месечна такса 13,99 лева, за чието битие не загатна и дума.

Екраните на мониторите на компютрите в офиса им са затъмнени, тъй че да не се вижда нищо. Даде ми да се разпиша на един таблет, като отваряше единствено полетата за автограф, без да ми се изясни какво подписвам.

Като попитах по какъв начин мога да получа документите, които разписах, ми обясниха, че това става с регистрация в приложението им или през уеб страницата. И тук е забавното - с цел да се направи регистрация на мен персонално ми лиши два дни, тъй като по този начин е направено, че с цел да успееш, ти изпращат код, който е годен безусловно 5 секунди.

Докато го въведеш, той към този момент е изминал. След дълга конкуренция с времето и десетки изпратени есемеси съумях да се записвам и какво открих – съгласно електронните документи в действителност съм излъгана, и то много съществено.

Леко гневна, разпечатах документите и отидох в офиса да разтрогна договорите. Това се случва на 04.01.2022 година Попитах дали в 7-дневния период за анулиране без да се заплащат неустойки се броят работни или календарни дни, отговорът беше „ календарни “. Въпреки това реших, по-добре да платя наказателна клауза и да разтрогна контракта, в сравнение с 2 години да заплащам нещо, което не съм желала.

Служителят, който ме измами на 22 декември 2022-а, не беше на работа на 4 януари, по тази причина разговарях с негова колежка, която пък ме насочи към заместник-управителката. Шефката ми сподели, че би трябвало да дойда на 05.01.2023, когато момчето, което ми било продало телефона, щяло да е на работа, тъй като тя не знаела какви отстъпки ми е направил за телефона.

В документите, които имам написа, че отстъпката е…. 6,14 лева На телефон за близо 2000 лв. това е „
бонусът “…

На 5 януари 2023 година отново посетих магазина и се срещнах с въпросния чиновник, като непосредствено го попитах по какъв начин е допустимо да ме излъже по този метод. Отговорът беше " поради отстъпката "... Коя отстъпка, от 6,14 лева ли??

Поисках да ми даде заявление за отвод, с цел да им върна домашния интернет, картата и в случай че е нужно да платя телефона в брой и да се завършва с тая машинация. И тук греда – отговори ми, че би трябвало да дойда след 22.01.2023, тъй като системата била заключена. Предишния ден не беше, в този момент към този момент и системата е заключена…

Важно е да се каже, че телефона, който взех, е с контракт за лизинг към основната  карта, за която в действителност отидох да попитам. За мен това е нелоялна комерсиална процедура - тъмни екрани, полагане на подписи по устройства без да знаеш на какво се подписваш, сменяне на тарифен плат, „
бонус “ карта…

Това е класическа машинация и няма да оставя по този начин нещата, само че доста възрастни хора и хора с по-ниско равнище на просветеност няма да потърсят правата си и даже няма и да схванат, че са излъгани.

Време е КЗП да си свърши работата и да вземе ограничения за попречване на тези практики. Това са в действителност огромни измамници, гонещи месечен достижения за по-високи
бонуси и респективно облага за сдружението, само че на гърба на техните клиенти. Срамота!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР