Мобилният оператор Vivacom (Виваком) информира клиентите си с СМС, че

...
Мобилният оператор Vivacom (Виваком) информира клиентите си с СМС, че
Коментари Харесай

СМС от Виваком попари клиентите с нови цени

Мобилният оператор Vivacom ( " Виваком " ) осведоми клиентите си с СМС, че ще усили месечните им сметки.

В известие, изпратено до клиентите си, от компанията оповестяват, че месечният абонамент на част от главните и спомагателните услуги ще бъде повишен с насъбраната за 2023 година инфлация в размер на 4,7 на 100, съобщи " Лупа ".

Промяната ще бъде отразена в месечните фактури за февруари 2024 година

От компанията стимулират решението си с продължаващото повишаване на разноските за труд и доставка на артикули и услуги. 

По данни на Националния статистически институт годишната инфлация за 2023 година е, точно в размер на 4.7 на 100.

Припомняме, че

по същото време предходната година Vivacom уведоми клиентите си, че ще увеличи цените на месечните абонаменти с 2 лв..

Причината и тогава беше инфлацията през 2022 година, като и тогава телекомът цитира данни на Национален статистически институт. Другите два телекома също последваха образеца на Vivacom. Tогава Yettel вкара нарастване на цените на мобилните си услуги с 15,3%, а А1 диференцира нарастването на цените си - за клиентите с месечни такси до 25 лева нарастването беше с 15,3%, а за всички консуматори с месечни такси над тази сума индексацията беше закрепена на 2 лв..

Това евентуално значи, че и тази година клиентите и на останалите два телекома - А1 и Yettel, скоро ще бъдат известени за нараснали цени.

Важно е да отбележим, че в общите условия на договорите с операторите е записано, че месечните абонаменти се индексират със средногодишния показател на потребителските цени на Национален статистически институт за изминалата година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР