Мобилните оператори имат право да индексират цените си спрямо инфлацията,

...
Мобилните оператори имат право да индексират цените си спрямо инфлацията,
Коментари Харесай

Диана Ковачева за увеличението на таксите на мобилните оператори: Не е редно, те са подпомагани от държавата

Мобилните оператори имат право да индексират цените си по отношение на инфлацията, тъй като в общите условия се споделя, че могат. Въпросът е от обществена позиция дали е редно за втора поредна година да подвигат цените и то в този момент с цели 15,3% в обстановка, в която инфлацията визира и хората, а техните приходи не са се повишили. Мобилните оператори обаче са съществено подпомагани от страната и би трябвало да имат обществена политика. Това съобщи в " Денят стартира " омбудсманът Диана Ковачева.

Те са подпомагани с отплата за тока, а техните такси към страната са понижени на половина, сподели Ковачева. По думите ѝ се приготвя цена, която към момента не е призната от Министерски съвет, в която страната подкрепя с такси мобилните оператори, с цел да вършат вложения, за по-бърз интернет, 5 G и така нататък

" Абсолютно неприемливо и безобразно е безпомощното състояние, в което се намират регулаторните органи, които би трябвало да наблюдават за държанието на монополите ", сподели Ковачева.

Дали има картел при мобилните оператори би трябвало да каже Комисия за защита на конкуренцията. Омбудсманът към този момент е сезирал комисията преди дни, защото и трите мобилни оператора подвигат с еднакъв %, едновременно цените на мобилните услуги.

По-лошото е, по думите на Ковачева, че КЗП безусловно отхвърля да одобри очевидните обстоятелства за неравноправни клаузи в договорите на хората. Това са клаузите, които едностранно се постановат от мобилните оператори към потребителите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР