Мобилните камери на КАТ не могат да снимат от новите

...
Мобилните камери на КАТ не могат да снимат от новите
Коментари Харесай

Блага вест за джигитите: Мобилните камери на КАТ не могат снимат от новите патрулки

Мобилните камери на КАТ не могат да снимат от новите патрулни коли КИА. Ако желаят да употребяват своите 148 устройства, пътните служители на реда в страната ще би трябвало да поддържат в редовност и толкоз от досегашните си коли " Опел ", от които се снима без проблем. Информацията бе доказана от шефа на " Пътна полиция " старши комисар Бойко Рановски, написа " Труд ".

Многократно пътните служителите на реда пробвали да инсталират обектива TFR1-M на предното или на задното стъкло на КИА. Но поради другия кварцов състав на стъклата и поради наклоните, под които се пречупва светлината, фотосите ставали мътни. На огромна част от записите номерата на колите или не се виждали слято, или нямало разлика сред обособени числа – да вземем за пример сред 8 и 9, описаха източници от КАТ.

Според тях преди години производителите на мобилните радари TR4D и камерите им TFR1-M са съобразили параметрите им с употребяваните тогава патрулки. А когато предходната година Министерство на вътрешните работи купувало новите коли, никой не се сетил, че може да се появи противоречие.

Патрулните коли КИА бяха купени като част от социална поръчка за 27 млн лева Тя завърши през август м.г. по времето на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Според контракта службите на КАТ в страната би трябвало да получат общо 278 патрулни автомобила. Те ще идват на няколко транша и ще бъдат пускани по пътищата след цялостното им съоръжение.

През януари, въпреки и в оставка, Бъчварова връчи тържествено ключовете на първата оборудвана патрулка от новия вид. Нещо повече – Министерство на вътрешните работи шефката Бъчварова сама седна зад кормилото на катаджийския автомобил и направи кръгче из двора на Дирекция на полицията.

" Да, има подобен проблем със стъклата. Но не е единствено тази повода, с цел да не се инсталират вътре камерите. Новите коли имат ербег и в случай че той се отвори, камерата може да удари неприятно нашия чиновник в главата – сподели старши комисар Бойко Рановски. – При такава заплаха не можем да инсталираме камерата вътре в патрулния автомобил.” Той похвали качествата на новите патрулни коли, само че не отхвърли, че 148-те камери ще останат на доизживяване на старите.

" Има и разновидности камерата да бъде слагана на предния похлупак или на покрива на автомобила, като устройството единствено се включва в тях. Може да се поставят на тринога до колата и тъкмо такава е публичната поръчка, която е в ход, за още 59 камери ", сподели още старши комисар Рановски.

По новите патрулки на КАТ има залепени стикери, че в тях са инсталирани камери. Но това не са снимащи радари за засичане на скорост, а устройства за видеозаписи на инспекциите на водачи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР