Мобилните доставчици в Обединеното кралство ще трябва да уведомяват клиентите,

...
Мобилните доставчици в Обединеното кралство ще трябва да уведомяват клиентите,
Коментари Харесай

Новите правила за таксите за роуминг са потвърдени - и това може да ви спести пари на почивка

Мобилните снабдители в Обединеното кралство ще би трябвало да уведомяват клиентите, когато стартират да употребяват роуминг, до момента в който са в чужбина, според новите правила, въведени от Ofcom.

Повечето от огромните телекомуникационни компании вкараха още веднъж таксите за роуминг след Brexit - само че най-важното е, че законът, изискващ мобилните оператори да предизвестяват клиентите за всевъзможни такси, към този момент не се ползва. Ofcom в този момент сподели, че от 1 октомври 2024 година мрежовите снабдители би трябвало да дават на клиентите ясна информация, когато са в чужбина.

Те ще бъдат задължени да уведомяват клиентите, когато стартират роуминг, в това число детайлности за всички ограничавания за „ почтена приложимост “ или времеви ограничавания, които се ползват. „ Честна приложимост “ лимитира количеството на вашите квоти за данни в Обединеното кралство, които можете да употребявате, до момента в който сте в роуминг в Европа. Ofcom сподели, че хората също би трябвало да бъдат осведомени по какъв начин да дефинират таван на разноските и къде да получат помощ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР