Мобилни телефони, смартфони и слушалки са най-купувани от началото на

...
Мобилни телефони, смартфони и слушалки са най-купувани от началото на
Коментари Харесай

eBay разкри тенденции в потребителското търсене у нас


Мобилни телефони, смарт телефони и слушалки са най-купувани от началото на годината
(снимка: CC0 Public Domain)

Значително повишаване в продажбите на учебни принадлежности и офис консумативи през последните няколко месеца у нас записва платформата за онлайн търговия eBay. Компанията изнесе данни, които разкриват кои са най-купуваните от българите продукти за възпитаници, работещи и фамилии.

По време на пандемията доста са се нараснали продажбите на продукти, свързани с образованието и работата у дома. Адаптирайки се към новата действителност, потребителите на процедура основават офиси и класни стаи в домашни условия с всичко – от модерните технологи до чиновете и столовете.

От началото на тази година до най-купуваните продукти от България са мобилни телефони, смарт телефони и слушалки, следвани от преносими компютри и нетбуци, както и USB флашки, таблети и четци за електронни книги. В последната категория българите наподобява избират устройствата с Android.

За интервала август-ноември на предходната година продажбите на мобилни телефони и смарт телефони са се нараснали с 25%, спрямо предходните четири месеца на 2019 година (от април до юли), като iPhone е отпред на класацията.

Тази година продажбите на преносими компютри и нетбуци в България означават растеж от 7% за февруари, в съпоставяне със същия месец на миналата година, а водещите в категорията марки са Dell, Lenovo и HP. Само за август 2019 година нарастването в категорията е 25%, по отношение на същия месец на миналата година. Лаптопите и нетбуците са измежду най-предпочитаните продукти в eBay, отчитайки непрекъснат напредък на продажбите през последните четири години.

Лаптопите и нетбуците също са измежду най-предпочитаните продукти в eBay
(снимка: eBay)

Категорията USB запаметяващи устройства отбелязва 12% нарастване през октомври 2019 година, в съпоставяне със същия месец на миналата година. Освен това, от септември до ноември 2019 година се следи нарастване с 16% при слушалките, до момента в който таблетите и четците за електронни книги са отбелязали растеж от 8% през тези месеци, по отношение на същия интервал на миналата година. Тази наклонност на устойчиво увеличение на покупките може да се изясни с подготовката за новата образователна година както в учебно заведение, по този начин и в университета.

Говорейки за образование, категорията „ Раници и чанти ” също е изключително настояща, с голямото многообразие от продукти и цени в платформата. Българските родители приготвят освен учениците с комфортни чанти, само че и малчуганите, които към момента са в детската градина, с най-различни раници с обичани герои от „ Замръзналото кралство ”, Мики Маус и Хари Потър.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР