Мобилни медицински екипи помагат на възрастни хора и хора с

...
Мобилни медицински екипи помагат на възрастни хора и хора с
Коментари Харесай

Мобилни екипи помагат на възрастни хора в Бургас

Мобилни медицински екипи оказват помощ на възрастни хора и хора с увреждания, ползващи услугите на Домашния обществен патронаж в Бургас. Инициативата, която започва още през летния сезон, е по концепция на кмета Димитър Николов и е ориентирана в поддръжка на възрастните хора, които нямат близки и не могат да отидат до болничните заведения в града.
Благодарение на новата услуга все още са прегледани общо над 80 ползватели на Домашен обществен патронаж. Тя е в помощ на самотните хора, които живеят както в града, по този начин и в по-отдалечените квартали на Бургас.
Медиците от мобилните екипи, посещаващи домовете на възрастните хора, правят първична и вторична профилактика посредством премерване на кръвното налягане, кръвната захар и реализират връзката на пациента с общопрактикуващия му доктор, който няма опция за домашни визити на адрес. Това е изключително значимо за хората с душевен разстройства и болести като предварителна защита против рецидив и утежняване на положението.
Инициативата бе подкрепена от управлението на болница " Дева Мария ", която откликна и обезпечи първите мобилни медицински екипи. Целта е услугата да бъде разширена и да притегли останалите частни болнични заведения в района, а откакто бъдат оценени резултатите от въвеждането на услугата ще се търси финансиране и от държавния или общинския бюджет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР