Мобилни екипи от полицаи се обиколили и разговаряли с жителите

...
Мобилни екипи от полицаи се обиколили и разговаряли с жителите
Коментари Харесай

Мобилни екипи обходиха 66 застрашени села

Мобилни екипи от служители на реда се обиколили и разговаряли с жителите на 66 села в Шуменско през последните три месеца на м.г. Криминалисти, охранители и жандармерия са влезнали най-много в отдалечени, дребни обитаеми места с висока престъпна интензивност, оповестяват от ОДМВР-Шумен.

За това време служителите на реда са получили от локалните поданици 50 сигнали за закононарушения и нарушавания, като 6 са били за противозаконна сеч от горския фонд, в 15 случая локалните хора са им алармирали за всеобщи нарушавания от шофьори-джигити, които карат с превишена скорост или без книжки. Имало и недоволства за безстопанствени кучета, които шетат в селата, за рушащи се здания, като ж.п. спирка в село Желъд и остаряла постройка на читалището в село Ивански, само че те са предадени на общините.

От полицията регистрират, че през тримесечието в селата от Шуменско са регистрирани 110 закононарушения, а са разкрити 61 /55,45%/, по отношение на 53 за същия интервал на 2017 година Процентът на разкриваемост на кримидеянията в селата е по-висок от този за цялата област, установяват от ОДМВР-Шумен. Коментират, че е реализиран нужният резултат от активността на мобилните групи с най-благоприятен разход на сили и средства.

Освен мобилни екипи, са образувани и такива, които управляват тяхната активност и свършена работа. Обходите на обитаемоте места и беседи с хората не престават и през тази година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР