Мобилната платформа за обучение по чужди езици Worddio вече има

...
Мобилната платформа за обучение по чужди езици Worddio вече има
Коментари Харесай

Българско езиково приложение привлече нови инвестиции


Мобилната платформа за образование по непознати езици Worddio към този момент има над 150 000 консуматори
(снимка: Worddio)

Българското мобилно приложение за образование по непознати езици Worddio притегли нови вложители и сътвори сдружение в Съединени американски щати. През последните месеци Worddio усилва бързо своите консуматори и към този момент е измежду най-популярните приложения от своя вид в световен мащаб.

„ Поради спецификата на плана – той е мобилно приложение в областта на образованието, ориентирано към крайни консуматори, в началото се оказа много мъчно да намерим вложители в Източна Европа и още повече – в България. Това ни насочи към Съединени американски щати, където финансирането на стартъп планове е доста по-добре развито ”, разяснява Иван Манев, създател на стартъпа.

Новосъздаденото американско сдружение от своя страна придобива на 100% българската започваща компания и на процедура стартира да играе ролята на компания – майка. По този метод стартъпът се възползва от подобаващите за набиране на рисков капитал американски закони и условия.
още по тематиката
Worddio притегля финансирането през американската компания, която от своя страна влага този капитал в дъщерната си българска компания. От нея пък екипът продължава да прави целия бизнес, възползвайки се от достъпа до у нас.

Междувременно двама български вложители (т.нар. бизнес ангели), с които Манев води диалози от дълго време, също са решили да поддържат плана и влагат непосредствено в новата американска компания. Worddio е стартирала и акция за набиране на нови 450 000 щатски $ рисков капитал.

Към момента приложението е изтеглено от над 150 000 консуматори на процедура от всички страни по света. Устойчиво нарастват и потребителите, които се абонират за платената версия на приложението. Средно месечно дейните консуматори са над 20 000 (за първото тримесечие на 2021 г.). От февруари компанията стартира интензивно да навлиза и на пазарите в Русия и Украйна.

Понастоящем екипът работи по напълно пренаписване на бекенд кода на приложението, който да разреши скалируемост в огромен мащаб, както и предложение на нови функционалности. Сред тях ще са и тестване на знанията, интеграция с домашни и автомобилни гласови асистенти и опция за премиум наличие – профилирани тестета с флашкарти, аудио книги и подкасти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР