Мобилна група от психолози ще оказва подкрепа на ученичка от

...
Мобилна група от психолози ще оказва подкрепа на ученичка от
Коментари Харесай

МОН проверява случай на агресия над ученичка във Варна

Мобилна група от психолози ще оказва поддръжка на ученичка от Варна, станала обект на експанзия. Те ще работят и с останалите възпитаници.

Министерството на образованието и науката е стартирало цялостна инспекция по случая. Информацията към този стадий е, че забърканите са от няколко професионални гимназии във Варна. Затова и във всяко от учебните заведения ще работят психолозите от мобилната група. Ще бъде оказана и спомагателна поддръжка на учители от засегнатите учебни заведения за повишение на квалификацията им за реакция при такива случаи и за тяхната предварителна защита.

Регионалното ръководство на образованието във Варна е сезирало Държавната организация за протекция на детето и е подала сигнал на органите на Министерство на вътрешните работи.

Министерството на образованието и науката към този момент сътвори организация във всеки от шестте центрове за психическа поддръжка в страна да могат да се одобряват сигнали и да се разискват съответни случаи от българските учебни заведения за бърза реакция и предварителна защита на случаи на принуждение. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР