Мобилен кабинет за очни прегледи тръгва из страната през май.

...
Мобилен кабинет за очни прегледи тръгва из страната през май.
Коментари Харесай

Прегледи в мобилен кабинет: В 48 града ще има безплатни консултации от офталмолози

Мобилен кабинет за очни прегледи потегля из страната през май. Целта е да посети 48 обитаеми места, с цел да направи безвъзмездни прегледи на искащите.

Инициативата е на специалисти от Българското сдружение по офталмология, Българският лекарски съюз и фармацевтична компания.

Прегледите ще се реализират в профилиран кабинет на колела. Доц. Александър Оскър изясни, че ще бъдат преглеждани предпочитани групи жители – дребни деца и възрастни хора.

„ Всеки искащ може да се запише, в огромна част от градовете към този момент имаме много записани пациенти. Кампанията започва на 10 с посещаване в Самоков, продължава в Дупница и Гоце Делчев. Над 100 очни лекари от цялата страна ще се включат в тази самодейност “, добави доцент Оскар.
Снимка: btvnovinite.bg
Целта е да се прегледат на 5000 деца и възрастни. Проф. Ива Петкова описа, че се надяват посредством акцията да се възбуди ползата на обществото към проблемите със зрението. По думите ѝ по време на пандемията от COVID-19 доста хора са неглижирали очното си здраве.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Може да се развие едно развито око, което цялостен живот да ограничи професионалната и всякаква друга интензивност на едно дете. При възрастните – глаукома, макулна недъгавост. Възрастните от една година не смеят да се прегледат “, добави офталмологът.

При определяне на проблем, специалистите ще пренасочват пациентите за спомагателни проучвания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР