Мобилен екип в Хайредин ще предоставя интегрирани здравни и социални

...
Мобилен екип в Хайредин ще предоставя интегрирани здравни и социални
Коментари Харесай

Повишават достъпа до здравни и социални грижи в Хайредин

Мобилен екип в Хайредин ще дава интегрирани здравни и обществени услуги на деца и техните фамилии в обитаемоте места от общината. До края на януари ще бъде назначен екипът. Грижите ще обзет 71 деца и фамилиите им, сподели ръководителят на плана Светлана Ценова. 
" Община Хайредин ще осъществя план " Бъдеще за децата ", който е пилотна интегрирана здравно-социална услуга. До момента не сме изпълнявали такава. Периодът за осъществяване на обществената услуга е 15 месеца, от януари 2024 година до април 2025 година. Общата цел на плановото предложение, което сме създали и дейностите, които ще осъществяваме, ще бъдат ориентирани към децата и отрицателните трендове, свързани с детската беднотия, както и да се усъвършенства качеството на живот с даването на тези превантивни и подкрепящи услуги в общността за деца до довеждане докрай на тяхното приблизително обучение, като сме планували разнообразни ограничения за повишение на здравната просвета по повод предварителна защита на заболяванията при децата на територията на община Хайредин ", сподели още тя.
Проектът на Община Хайредин е направен след деликатен разбор.
" Решихме, че това е най-хубавият метод посредством реализирането на тази пилотна обществена услуга посредством мобилен екип, който да дава тези грижи. По плана ще бъдат назначени здравна сестра, учебен специалист, публичен медиатор, здравен посредник, психолог, който ще може най-пълно да окаже подпомагане на децата във връзка със обществените действия, които могат да се извършват и осъществят на територията на общината за тяхното обществено включване във всички тези действия, както и да помогнем на родителите и да ги насочим по какъв начин те по-добре да се оправят, като мобилният екип ще работи изнесено във всичките обитаеми маста на територията на община Хайредин, като за всеки обособен консуматор ще бъде направен самостоятелен проект за работа на децата в потребност и техните фамилии. Ще се изготви самостоятелна стратегия, посредством която нашите служащи, назначени по плана ще могат да интегрират другите обществени и здравни услуги по график, допускащ това да стане посредством включване на членовете на цялото семейство ", добави тя. 
Дейностите план " Бъдеще за децата " се извършват по програмата за развиване на човешките запаси, а финансирането е за над 360 000 лева В бъдеще зравно-социалните грижи ще бъдат заложени и в общинската тактика за развиване на обществените услуги./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР