Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконния износ на голямо

...
Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконния износ на голямо
Коментари Харесай

Четириног митничар надуши контрабандни цигари в камион с тоалетни чинии

Мобилен екип на Митница Лом предотврати противозаконния експорт на огромно количество цигари за търговски цели към страни от Западна Европа. Задържани са 12 630 кутии с годен български бандерол, укрити сред палети със санитарна керамика.

На 15.11.2017г., към 23.00 часа, товарен автомобил с българска регистрация е спрян за инспекция на излизане от страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2. Шофьорът показал документи за транспорт на санитария от България за Англия. Превозното средство е отклонено към митническия терминал. Извършена е инспекция благодарение на митническото куче Джейк, подготвено за разкриване на тютюневи произведения. Четириногият митничар алармирал за укрит товар и камионът е ориентиран за рентгенов надзор. Скенерът записал цигарените кутии в палетизираната санитарна керамика.
При осъществената физическа инспекция от разнообразни места, сред умивалници и тоалетни чинии, митническите чиновници извадили общо 12 630 кутии цигари с български акцизен бандерол от 9 разнообразни марки. Приблизителната им стойност е към 70 000 лева Стоката пътувала без изискуемия по закон банален придружителен документ в нарушаване на Европейското и акцизното законодателство.

Цигарите, предмет на нарушаване, са арестувани. Започнато е административнонаказателно произвеждане.

По-късно същия ден от микробус, в който пътували 8 български жители в посока Западна Европа, са конфискувани други близо 5000 кутии цигари. Случаят е еднакъв. Тютюневите произведения са с български акцизен бандерол, само че са в търговски количества, пренасяни без банален придружителен документ. Намерени са в 7 сака, затрупани под останалия багаж. Цигарите са благосъстоятелност на една от пътничките, против която е формиран акт.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР