Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконен износ на голямо

...
Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконен износ на голямо
Коментари Харесай

Кучето Джейк спря нелегален износ на над 12 хиляди кутии цигари

Мобилен екип на Митница " Лом " предотврати противозаконен експорт на огромно количество цигари за търговски цели към страни от Западна Европа, предава news.bg.

На 15 ноември, сряда, към 23 часа товарен автомобил с българска регистрация е спрян за инспекция на излизане от страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост 2 ". Шофьорът показал на митничарите документи за транспорт на санитария от България за Англия. Превозното средство е отклонено към митническия терминал.

Митничарите направили инспекция благодарение на митническото куче Джейк, подготвено за разкриване на тютюневи произведения. Четириногият митничар алармирал за укрит товар, заради което камионът е ориентиран за рентгенов надзор. Скенерът записал цигарените кутии в палетизираната санитарна керамика.

Задържани са общо 12 630 кутии с годен български бандерол, укрити сред палети с тоалетни чинии. Приблизителната стойност на цигарите е към 70 000 лева

Цигарите, предмет на нарушаване, са арестувани. Започнато е административнонаказателно произвеждане.

По- късно същия ден от микробус, в който пътували 8 български жители в посока Западна Европа, са конфискувани други близо 5 000 кутии цигари. Случаят е еднакъв. Тютюневите произведения са с български акцизен бандерол, само че са в търговски количества, пренасяни без банален придружителен документ. Намерени са в 7 сака, затрупани под останалия багаж. Цигарите са благосъстоятелност на една от пътничките, против която е формиран акт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР