Мобилен COVID кабинет работи от днес пред МБАЛ- Смолян, съобщиха

...
Мобилен COVID кабинет работи от днес пред МБАЛ- Смолян, съобщиха
Коментари Харесай

Мобилен COVID-кабинет е открит пред МБАЛ- Смолян

Мобилен Коронавирус кабинет работи от през днешния ден пред МБАЛ- Смолян, оповестиха от болничното заведение. По този метод лечебното заведение извършва разпореждането на министър проф. Костадин Ангелов за разполагане на мобилни пунктове пред всички държавни лечебни заведения.

В мобилния кабинет ще се обслужват пациенти със подозрения за ковид, превозени от Спешна помощ, прецизира пресслужбата на болничното заведение. Разположен е на рампата на функциониращия от месец март Коронавирус кабинет в структурата на Спешно поделение на МБАЛ - Смолян.

Мобилният пункт е изцяло оборудван с благоприятни условия за прегледи, премерване на витални индикатори, венозни инфузии, О2.

"МБАЛ-Смолян през цялото време на пандемията има оголен COVID-кабинет. В двора на болничното заведение се намира и инфекциозният кабинет, където работят инфекционисти ", прецизира изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Марин Даракчиев. По думите му мобилният кабинет ще се употребява, когато на рампата дойдат повече от една коли за спешна помощ на Спешна помощ, което преди две седмици е било всекидневно.

"Това е доста добра опция пациентът да не чака в колата за спешна помощ, а да бъде изместен в мобилния кабинет. Тестване за Covid-19 ще се прави единствено при подозрение и по наставление на доктор ", разяснява изпълнителният шеф.



Болницата към този момент оборудва и лаборатория за PCR- проби, която се чака да проработи в околните дни.

Новите случаи на ковид в региона през последното денонощие са 29, съгласно данни на РЗИ. Сред позитивните са здравна сестра и преподавател, преподавал в електронна среда. В регионалната болница са умряли трима пациенти с ковид, който са имали съпътстващи болести.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР