Мнозинството във гласува специална декларация, в която нарича опита на

...
Мнозинството във гласува специална декларация, в която нарича опита на
Коментари Харесай

ВСС остро осъди опита за закриване на специализираните съд и прокуратура

Мнозинството във гласоподава специфична декларация, в която назовава опита на разпуснатото 45-о Народно заседание " yдap въpxy демокрацията и пpaвoвaтa дъpжaвa ", предава БНР.
" За " гласоподаваха 18 от правосъдните кадровици,.
" Това, което се случва, макар че аз съм прокурор, е по-скоро тричане на съдии, а не на прокурори. Това би трябвало също ясно да бъде казано, ние сме Висш съдебен съвет и ние сме хората, които би трябвало да защитим всеки магистрат, без значение дали е арбитър, прокурор или правосъден чиновник, тъй като другояче не ни е тук мястото ", разяснява Иван Гешев.
 Гешев: Закриването на профилираните структури ще бъде в полза на мафията Гешев: Закриването на профилираните структури ще бъде в полза на мафията
Закриването на тези профилирани наказателни структури ще бъде единствено в полза на мафията, на хората, които правят закононарушения, а...
Един от тримата дали своят вот " срещу " пък беше ръководителят на Върховния касационен съд.
" Мисля, че е нужна в действителност една деликатна преценка на успеваемостта на тези структури преди безрезервно да се присъединим сляпо към декларацията на прокуратурата в тяхна поддръжка. Присъщо на съдиите е обективност и безпристрастност, желаят една аргументираност на съответните заключения и не разрешават да бъдат направени голословно, без съответен разбор и стимулирана оценка ", съобщи Лозан Панов.
По предложение на служебния правосъден министър Янаки Стоилов, който за първи път председателстваше правосъдния кадрови орган, в декларацията бяха направени някои корекции и се взе решение да бъде изработен разбор на работата на профилираните структури:
" Със или без декларация за мен този въпрос не може да бъде заобиколен. Така че всеки, който показва някакво финално мнение, без да си направи разбор и без да си показа за тези към 10 години какво е реализирано, какви са проблемите, това ще бъде израз на преднамереност, без значение в каква посока ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР