Мнозинството в правната парламентарна комисия върна със закон закрития с

...
Мнозинството в правната парламентарна комисия върна със закон закрития с
Коментари Харесай

Правната комисия в парламента реши: Връща се Пленумът на ВСС

Мнозинството в правната парламентарна комисия върна със закон закрития с последните промени в Конституцията Пленум на Висшия правосъден съвет (ВСС), съобщи БНР.

Това стана с изненадваща корекция в Закона за правосъдната власт, импортирана сред първо и второ четене на промени в Наказателно процесуалния кодекс, свързани с обезпечаване на повече права на арестувани лица.

Въпреки предизвестията на опозицията, че предложенията на  ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Продъжарваме смяната -Демократична България и Движение за права и свободи са в нарушаване на Основния закон и на Правилника на Народното събрание, с 11 гласа " за ",  7 " срещу " и един глас " въздържал се " -  този на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков. 

Правната комисия реши, че Пленумът ще продължи да съществува и да реализира пълномощията си до избирането на нови сформира на Висшия правосъден и Висшия прокурорски съвет.

Преди да бъдат признати дефинитивно, измененията би трябвало да минат през гласоподаване и на второ четене в пленарната зала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР