Мнозинството в парламента реши да отнеме правото на шофьор и

...
Мнозинството в парламента реши да отнеме правото на шофьор и
Коментари Харесай

ГЕРБ взеха служебната кола на Манолова и ѝ предложиха таратайка на парламента

Мнозинството в Народното събрание реши да отнеме правото на водач и кола от НСО на омбудсмана Мая Манолова по време на окончателното приемане на държавния бюджет за идната година.

Предложението беше на ръководещите, а от Движение за права и свободи желаеха то да отпадне. По време на разискването най-вече спориха ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Левицата настояваше, че Манолова пътува доста и има потребност от подобен автомобил, а ръководещите - че няма потребност от защита.

По време на дебатите ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова сподели, че няма причина " най-обичаният от  потиснатите национални маси човек " да има защита.

" Ако инцидентно няма кола, мисля, че някой от строшените коли на Народното събрание можем да ѝ предоставим след ремонт ", съобщи още Стоянова.

" Малко злобничка ви беше репликата, несъмнено завиждате нещо ", отговори социалистът Георги Гьоков.

Едно от главните обвинявания на опозицията към ръководещите беше, че трансформират закона и лишават колата на институцията на омбудсмана поради съответен човек. 

Депутатът от левицата Драгомир Стойнев пък реши да отвърна предлагането като изиска и столичният кмет Йоданка Фандъкова да остане без кола и водач от НСО. Мнозинството отхвърли тази концепция.

Кажете ми какво ще извършите септември месец, в случай че госпожа Манолова стане кмет на София, отново ли ще променяме бюджета? Аз предлагам да прегласуваме предлагането на господин Стойнев. Г-жа Манолова да я лишим от всевъзможен превоз през целия ѝ политически път от тук до момента в който ГЕРБ ръководи, със задна дата, сподели от своя страна депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски. 

След редицата изявления от страна на левицата в отбрана на Манолова депутатът от ГЕРБ Тома Биков разгласи, че тази пламенна поддръжка към омбудсмана наподобява като номинация за нов водач на Българска социалистическа партия:

" Г-жа Нинова я няма и това наподобява като пълзящ прелом. След като не успяхте да свалите държавното управление, очевидно решихте да свалите водача си. Сигурен съм, че Манолова ще одобри номинацията ", сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР