Мнозинството в парламента, приело промените в ИК е достатъчно, за

...
Мнозинството в парламента, приело промените в ИК е достатъчно, за
Коментари Харесай

Хартиената бюлетина ще остане, въпреки президентското вето, прогнозира конституционалист

Мнозинството в Народното събрание, приело измененията в ИК е задоволително, с цел да се окаже, че ветото на президента е проформа. За връщането на хартиената бюлетина се оповестиха ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и 1 глас от “Български напредък ”. Държавният глава наложи несъгласие, малко откакто стана ясно, че първият мандат за сформиране на държавно управление (отишъл в ръцете на ГЕРБ) ще бъде несполучлив и няма да събере нужната поддръжка. Ветото бе сложено като изискване Политическа партия да създадат опит за съставяне на държавно управление. 

 

“В сряда или в четвъртък най-късно в Народно събрание ще бъде импортирано за прегласуване наложеното несъгласие и допускам, че ще стигнем до наново приемане и президентът ще бъде задължен да обнародва закона “, уточни Киселова. 

 

Според нея вероятността за сформиране на кабинет в границите на този парламент е оскъдна. По-вероятно е да се отиде на избори. Доц. Киселова уточни, че  сега процедурата за образуване на държавно управление се преценява с други процедури, които нямат общо, а точно законите, които би трябвало да бъдат признати по Плана за възобновяване и резистентност.

По думите ѝ има значително разминаване сред напъните, които показват политиците по студиата и това, което се случва в Народното събрание. Защото вместо да се концентрират върху двете задания – да се образува държавно управление и да бъдат признати тези законопроекти, с които България се е заела, политиците са се концентрирали да изслушват министри.

Киселова счита, че всички в Народно заседание сега желаят да са в съпротива на държавното управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР