Мнозинството в Народното събрание промени днес параметри от гласувания вчера

...
Мнозинството в Народното събрание промени днес параметри от гласувания вчера
Коментари Харесай

Депутатите прегласуваха решението за замразяване цените на ток, парно и вода

Мнозинството в Народното събрание промени през днешния ден параметри от гласувания през вчерашния ден мораториум върху цените на електрическата енергия, водата и топлоенергията.

При прегласуването през днешния ден беше решено мораториумът на посочените цени да е със период до 31 март 2022 година (вчера не беше закрепен краен период на мораториума).

Освен това, равнището на цените ще бъде " замразено " на настоящето си равнище (към 14 декември 2021 г.), а не към 1 януари 2021 година, каквото се одобри при вчерашното гласоподаване на Народното събрание.

Председателят на Временната парламентарна комисия за енергийната рецесия Радослав Рибарски (от ПП) разяснява, че " препоръчаният период е рационален и е обвързван с приключване на избран интервал от време до 31 март 2022 година ". По думите му, " по този метод се подсигурява, че Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), заинтригуваните страни и всички институции и жители ще имат задоволително време да обсъдят и да вземат отношение по възможното решение. На последващо място - крайните консуматори ще имат задоволително време да се приготвят за последствията от смяната на контролираните цени ".

В гласуването през днешния ден участваха 138 депутати. 132-ма от тях бяха " за ", " срещу " - четирима, а двама се въздържаха. То беше подкрепено от депутати от " Продължаваме Промяната " (ПП), " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " (ИТН), " Демократична България " и " Възраждане ". " Против " бяха трима депутати от ГЕРБ-СДС и един от Има Такъв Народ. Двама от Демократична България се въздържаха. Движение за права и свободи не участваха в гласуването. Решението влиза в действие след обнародването му в " Държавен вестник ".
 Парламентът наложи мораториум върху цените на електрическата енергия, парното и водата
Парламентът наложи мораториум върху цените на електрическата енергия, парното и водата

Временна комисия ще разисква ограничения против повишението на цените на тока

По време на разискванията в Народното събрание, продължи съвсем до обяд през днешния ден, депутатите се сплотиха към мнението, че изпълнителната власт би трябвало да инициира ограничения за справяне с енергийната рецесия и да предложи тактика за това.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР