Мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на БСП да се

...
Мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на БСП да се
Коментари Харесай

Отхвърлиха предложението на БСП за референдум за Истанбулската конвенция

Мнозинството в Народното събрание отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия да се организира референдум, на който хората да кажат желаят ли Истанбулската спогодба да бъде утвърдена. След двучасов спор 121 депутати гласоподаваха " срещу ", " за " се оповестиха 67, а 23-ма се въздържаха, оповестява Българска национална телевизия.

Корнелия Нинова отбрани настояването на Българска социалистическа партия за референдум с уточнението, че не са срещу ограниченията против домашното принуждение, дори упорстват да се одобряват нужните законови промени. Убедена е, че не парите нужни за допитването са повода то да не среща утвърждение измежду ръководещите.

Корнелия Нинова - ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Когато народът един път се произнесе с НЕ на Истанбулската спогодба, този въпрос се затваря вечно. И вие не можете да го внасяте още веднъж и още веднъж. От това желаете да избягате. От националната воля и от затварянето на тематиката един път и вечно.
Цветан Цветанов упрекна левицата в двойни стандарти, като акцентира, че хора от левицата са пропагандирали за конвенцията, а в този момент са срещу.

Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Колеги от Българска социалистическа партия, толкоз ви е слаба концепцията и тактиката да дестабилизирате страната, само че ние разбираме, че това е ваше право и вие друго не можете да извършите. Много е елементарно да се заиграем със страховете на хората, да видите къде е вълната, с цел да се закачите. В това отношение сте номер едно.
Движение за права и свободи гласоподаваха срещу, подсетиха, че не всяка тематика предстои на референдум. Смятат, че от време на време референдуми се вършат за трупане на политически дивиденти и водят до резултати като Брекзит.

Хамид Хамид - зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи: Провеждането на референдум се трансформира в бягство от отговорност на политиците, тъй като доста е елементарно да се скриеш зад народа, изключително когато си дефинирал въпроса както ти е комфортно. Тръгнали сте сътрудници с топ на лов за яребици. Това няма по какъв начин да стане.
Патриотите обявиха, че откакто държавното управление изтегли конвенцията, дебатът няма смисъл. Подобна беше и оценката и на Воля.

Славчо Атанасов - ПГ на " Обединени патриоти ": Този спор с Истанбулската спогодба завърши преди близо месец.Моето персонално мнение е, че просто пренавиваме пружината. Ясна беше позицията на Оперативна програма изрично срещу конвенцията. В момента пресолявате нещата и в един миг ще се извърнат против вас с настояването за този референдум.
Веселин Марешки - народен представител от ПГ " Воля ": Призоваваме ви за следващ път - тези безсмислени диспути, циркове и спектакъл, тук не сме артисти, слезте на земята и започнете да работите за хората.
" Против " провеждането на референдум за Истанбулската спогодба гласоподаваха ГЕРБ, Движение за права и свободи, част от патриотите и " Воля ", " за " се оповестиха само от Българска социалистическа партия. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР