Мнозинството от конгресмените в Камарата на представителите подкрепи инициативата за

...
Мнозинството от конгресмените в Камарата на представителите подкрепи инициативата за
Коментари Харесай

Втори импийчмънт за Тръмп заради подбуждане към безредици

 Мнозинството от конгресмените в Камарата на представителите поддържа самодейността за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Така той се трансформира в първия президент в историята на Съединени американски щати, който ще бъде подложен на втора такава процедура - упрекнат в закононарушения от Конгреса.

Предложението беше подкрепено с 232 гласа за, 197 конгресмени гласоподаваха срещу, с което резолюцията беше призната. Идеята поддържаха и десет негови съпартийци.

Гласуването продължава, само че самодейността към този момент събра задоволително гласове.

Сега обвинителният акт ще отиде в Сената, където процедурата ще се трансформира в правосъден развой. Ако бъде приет за отговорен, Тръмп може да получи възбрана да заема държавни постове.

Според графика на горната камара на Конгреса обаче тя ще може да се занимае с въпроса за импийчмънта на Тръмп едвам откакто мандатът му към този момент ще е завършил.

Сенатът не има намерение да разисква каквито и да било съществени тематики до 19 януари, а встъпването в служба на новия президент ще бъде на 20 януари.

Първият опит за премахване на републиканеца беше през 2019 година Тогава Камарата на представителите гласоподава за импийчмънт, само че следеният от републиканците Сенат оправда президента и по двете обвинявания против него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР