Мнозинството от американците одобряват представянето на президента Джо Байдън през

...
Мнозинството от американците одобряват представянето на президента Джо Байдън през
Коментари Харесай

Повечето американци оценяват позитивно Байдън след 100 дни на поста

Мнозинството от американците утвърждават представянето на президента Джо Байдън през първите му 100 дни в ръководството, демонстрират резултатите от три нови анкети.
Като цяло, анкетите демонстрират, че 52-58 % от възрастните в Съединени американски щати споделят, че утвърждават работата, която Байдън прави, спрямо 39-42 %, които споделят, че не я утвърждават.
Но позитивните оценки са разграничени по партийна линия: към 90 % от демократите споделят, че утвърждават представянето на Байдън, до момента в който единствено девет до 13 % от републиканците са на това мнение.
 Срещата сред Путин и Байдън евентуално ще бъде през юни Срещата сред Путин и Байдън евентуално ще бъде през юни
Срещата на президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън може да се състои през юни, само че окончателното решение ще зависи от мн...
е надалеч по-високо от предшественика му Доналд Тръмп, реализиран за цялото му президентство. Тръмп прекара по-голямата част от президентството си с рейтинги от към 40% и напусна поста на 20 януари с утвърждение съгласно анкетата на Gallup от единствено 34 %, което е рекордно ниско равнище.
Анкета на CBS дава на Байдън най-високата ранглиста с 58 % утвърждение и 42 % отрицание.
NBC откри, че 53% от възрастните го утвърждават, до момента в който 39% не утвърждават.
А анкета на ABC и „ Вашингтон пост ” сподели 52% общ рейтинг на утвърждение и 42% рейтинг на отрицание.
Най-силно е представянето на Байдън за битката с пандемията на ковид - 64-69 % утвърждение.
 Байдън призна публично арменския геноцид Байдън призна публично арменския геноцид
Американският президент Джо Байдън разгласи в публично изказване, че признава всеобщата крах на арменци в Османската империя първоначално н...
Анкетите обаче откриха, че съмнението за слагане на ваксина се е нараснало, като CBS демонстрира, че 19 % от републиканците споделят, че могат да получат имунизацията, а 30 % споделят, че въобще няма да си я вършат.
Освен това Байдън получи най-слабите оценки за това по какъв начин се е справил смежду Съединени американски щати и Мексико.
Проучването на ABC откри, че единствено 37 % от възрастните утвърждават неговия метод към границата, до момента в който при NBC резултатът е единствено 33%.
Докато цялостното показване на Байдън досега нормално е по-високо от това на Тръмп, то е по-ниско от това на Барак Обама, при който Байдън е бил вицепрезидент. Обама получи приблизително 60% утвърждение през първата половина на годината си, а предшественикът му Джордж Буш 53,9%. Тръмп, за разлика от него, имаше междинен рейтинг на утвърждение от 41,4% през първите шест месеца.
Според данни от уеб страницата fivethirtyeight.com, Тръмп е първият президент от половин век, който не се радва на „ меден месец ” със доста по-добри анкети през първите шест месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР