Мнозинството на ВСС, с което да бъде отстранен главният прокурор

...
Мнозинството на ВСС, с което да бъде отстранен главният прокурор
Коментари Харесай

Ченалова: Главният прокурор оказва влияние върху прокурорската колегия на ВСС

Мнозинството на Висш съдебен съвет, с което да бъде отхвърлен основният прокурор е класифицирано. Нужни са 17 индивида. Само в прокурската гилдия има 4 прокурори, основния прокурор и един определен от квотата на следователите, останалите са от парламентарната квота. Главният прокурор оказва въздействие върху прокурорската гилдия и другите, определени от парламентарната квота на предходното ръководство, са задоволителни да блокират едно такова решение. Това разяснява някогашният арбитър и сегашен юрист Румяна Ченалова в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич ".

Ченалова е създател на законопроект за промени в Закона за правосъдната власт и дава отговори на въпросите за пътя на правосъдни промени без политически зигзаг.

" Трябва да има конституционна промяна, да се промени целият състав на Висш съдебен съвет, да се промени броят и методът за образуване на квотите. В законопроекта предлагам да се промени съставът на Висшия правосъден съвет. Предлага се избрана част да бъдат специализанти в публично-правните науки ", добави Ченалова.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР