Мнозинството изключва депутатите от ПП Възраждане Ивелин Първанов и Ангел

...
Мнозинството изключва депутатите от ПП Възраждане Ивелин Първанов и Ангел
Коментари Харесай

Гонят двама депутати на Възраждане от комисии

Мнозинството изключва депутатите от Политическа партия " Възраждане " Ивелин Първанов и Ангел Георгиев от комисията по външна политика и от комисията по защита. Предложението за това са две - на Явор Божанков и на Атанас Атанасов и е включено в днешната стратегия на Народното събрание.

Това предстоящо разгневи хората на Костадин Костадинов. Те първо възроптаха, че текстовете на предложенията не са им предоставени, само че от думите на Росен Желязков стана ясно, че това е направено още предходната седмица.

Цвета Рангелова изясни, че депутатите от болшинството нямат съображение за това, защото депутатите Първанов и Георгиев не дават отговор на изискванията - да са напуснали или изключени от ПГ или самата ПГ да се е разпаднала.

Костадин Костадинов излезе на трибуната и изясни също, че това е нелегално решение.  " Не позволявайте такива брутални престъпления ", настоя водачът на " Възраждане ".

Росен Желязков посочи, че не може да прави мнения, до момента в който пленарна зала не се произнесе.

Предложението пристигна откакто двамата депутати бяха част от делегация на Политическа партия " Възраждане ", която посети Руската федерация по покана на партия " Единна Русия "  и взе участие във Форум на поддръжниците на битката с модерните практики на неоколониализма " За свободата на нациите ". Единствената друга такава делегация имаше от страна на АБВ.

Аргумент за настояването депутатите да бъдат изключени от тези комисии е, че в тях се преглеждат секретни или чувствителни данни. Руската федерация включи България в листата с вражески или противников страни като отговор на санкционната политика на Европейски Съюз, стартирана малко откакто съветската войска нахлу на територията на Украйна през февруари 2022 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР