Мнозинството германски граждани одобряват кандидатурата на баварския премиер Маркус Зьодер

...
Мнозинството германски граждани одобряват кандидатурата на баварския премиер Маркус Зьодер
Коментари Харесай

Мнозинството германци одобряват кандидатурата на Маркус Зьодер за канцлер

Мнозинството немски жители утвърждават кандидатурата на баварския министър председател Маркус Зьодер да поведе ръководещия закостенял блок ХДС/ХСС на федералните избори по-късно тази година. Това демонстрира изследване на публичното мнение, представено от ДПА.

Според анкетата, извършена от изследователския институт " Сивей " за вестник " Аугсбургер алгемайне ", 58 % от германците считат, че Зьодер е прав да съобщи готовността си да стане претендент на блока ХДС/ХСС за канцлер. 30 на 100 са на мнение, че той позволява неточност с желанието си да се кандидатира за държавен началник, а 12 % не могат да преценяват.

В конкуренцията за канцлерската кандидатура с изключение на Зьодер, представител на баварския Християнсоциален съюз, е и Армин Лашет, който е от Християндемократическия съюз на канцлерката Ангела Меркел. Парламентарните избори в Германия са на 26 септември.

Според информации от консервативния блок Зьодер разполага със забележителна поддръжка: 86 на 100 от последователите на ХДС/ХСС приветстват стъпката на баварския министър председател като вярна.

Около 50 на 100 от последователите на Зелените и 47 на 100 от тези на Германската социалдемократическа партия също правят оценка позитивно готовността на водача на ХСС да се кандидатира за канцлер. Сред поддръжниците на демократичната Свободна демократическа партия този дял е 45 %.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР