Мнозинството демократи предпочитат кандидат за президент, който да не подкрепя

...
Мнозинството демократи предпочитат кандидат за президент, който да не подкрепя
Коментари Харесай

Недоволството на демократите срещу Израел се превръща в политически проблем за Байдън

Мнозинството демократи избират претендент за президент, който да не поддържа даването на американска военна помощ на Израел, сочи ново изследване на Ройтерс/Ипсос. На този декор президентът демократ Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския са с изравнени позиции преди изборите през ноември, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1596
Според тридневното изследване, завършило в сряда, 56% от запитаните, определящи се като демократи, декларират, че е по-малко евентуално да поддържат претендент, който е за даването на военна помощ на Израел. Обратното мнение застъпват 40% от интервюираните.

Резултатите от изследването разкриват политически проблем за Байдън, който подразни някои среди в партията си с поддръжката за Израел във войната против бойците на " Хамас " в навечерието на президентските избори през ноември. В  началото на войната той доста блестящо показва утвърждението си за дейностите на Израел и отхвърли да обвърже военната помощ с смяна в тактиката на воденето на бойните дейности от израелска страна, което провокира мощното неодобрение на съпартийците му. Самият Байдън дава поръчки, че не желае да губи никаква поддръжка измежду последователите на демократите.

Във вторник над 100 000 гласоподаватели в Мичиган, подали вота си на първичните избори за кандидат-президент на демократите, гласоподаваха с " Не поддържам никого " в израз на всеобщ митинг против поддръжката на Байдън за израелската военна интервенция.

Войната в Газа стартира, откакто бойци на " Хамас " нападнаха Израел на 7 октомври, убивайки по израелски данни 1200 души и вземайки за заложници 253 души. Това провокира разрушителен боен отговор от страна на Израел, довел до 30 000 жертви.

Байдън и евентуалният му противник от републиканците Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския са с изравнени позиции – при предполагаем дуел сред тях и двамата биха събрали по 36% от гласовете. Останалите участници в изследването са давали отговори, че към момента не са сигурни кого от тях биха подкрепили, че не биха дали своят вот за никого от тях или че въобще не биха отишли да гласоподават.

По отношение на войната на Израел в Газа Тръмп изрази безусловна поддръжка за американския близкоизточен съдружник, позиция, която е в благозвучие с настройките на мнозина републиканци.

Около 62% от участвалите в новото изследване на Ройерс/Ипсос последователи на Републиканската партия дават отговор, че избират претендентът за президент на партията им да бъде човек, който поддържа снабдяването на Израел с оръжие, а за 34% сходно събитие би било отблъскващо.

За разлика от Байдън Тръмп е изразител на напълно друго виждане за ролята на Съединени американски щати в НАТО. Този месец той описа пред последователи за собствен диалог с задграничен водач на натовски съдружник, на който е споделил, че би насърчил Русия да нападне страната, в случай че тя отхвърля да извърши финансовите си отговорности към Алианса.

Според проучването на Ройтерс/Ипсос 55% от републиканците са съгласни с изказванието, че Вашингтон би трябвало да поддържа демократичните страни, в случай че те бъдат нападнати. Четиресет % са на противоположното мнение.

Сред демократите 75% са съгласни, а 23 – не.

Националното изследване е направено по интернет измежду 1185 пълнолетни американци. Статистическата неточност е в границите на към 3 на 100, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР