Мнозинство, което се е сформирало в зала, крие служебните министри

...
Мнозинство, което се е сформирало в зала, крие служебните министри
Коментари Харесай

Йордан Терзийски, ПП: Сформираното мнозинство в парламента крие министри, да си направят кабинет и да управляват

" Мнозинство, което се е образувало в зала, крие служебните министри и не желае да ги допусне до парламентарен надзор, това съобщи за предаването " Добро утро, България " на Радио " Фокус " депутатът от " Продължаваме промяната " Йордан Терзийски.

" Парламентарният надзор за предходна седмица беше анулиран, беше отритнат в зала, е ние имахме настоящи въпроси към много министри. Бяхме предложили две чувания, имахме въпроси към енергийния министър, към районния министър. Редно е това болшинство, в случай че има обща визия, просто дано да си създадат кабинет и да ръководят, а не да се крият зад служебното държавно управление ", сподели Терзийски и допълни: " Няма никакъв вариант ГЕРБ и ПП   да ръководят дружно. ГЕРБ знаят, че царят им е гол и сега търсят смокиново листо да прикрият голотата му ".

Коментирайки предстоящите  диалозите на Политическа партия с " Движение за права и свободи, " Възраждане " и " Български напредък " по бюджет 2023, от думите на Терзийски стана ясно, че от Политическа партия чакат на идните срещи всяка една от партиите да показа своята визия за бюджета, като най-важно е да се излезе пред служебното държавно управление с една обща позиция и да се изиска те да вкарат бюджет в националното заседание, с цел да може всяка една от партиите да предложи политики, които да бъдат разисквани, с цел да има смисъл от тези диалози.

" Бюджетът би трябвало да е ориентиран към хората и към настоящите проблеми към днешна дата. Основната цел на " Продължаваме промяната " е да спазим уговорките към гласоподавателите си, които сме поели по време на предизборната си акция.  Ние сме заложили ограничения към хората  - 16  политики, които са заложени в нашите оферти към бюджета, желаеме да се работи  и по Антикорупционния закон ", сподели още той и добави:  

" България има потребност от работещ парламент. Ако не могат от ГЕРБ да образуват държавно управление - да си кажат, да си признаят че са свалили един работещ кабинет, а в този момент са некадърни да създадат собствен ".

След една година в политиката, в този момент сме доста по-опитни спрямо предходната година, разбрахме, че смяната няма да стане бързо, ще трябват доста повече борби, само че и пътят е по-ясен. Няма да отстъпваме от него. Имаме ясно структурирани цели и проекти. Работим интензивно върху Закона за устройство на територията,  върху Антикорупционния закон. Корупцията е на доста равнища и борбата ще е дълга и тежка ", сподели Йордан Терзийски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР