Мнозина твърдят, че Върджил ван Дайк не се е върнал

...
Мнозина твърдят, че Върджил ван Дайк не се е върнал
Коментари Харесай

Рууд Гулит: Ван Дайк е пасивен, отговорността е негова

Мнозина настояват, че Върджил ван Дайк не се е върнал на равнищата, на които се представяше преди да получи травма на предни кръстни връзки в сблъсък с Джордан Пикфорд в мърсисайдското дерби през октомври 2020 година Докато холандецът продължава да бъде най-хубавият бранител на Ливърпул до известна степен, формата му през тази акция сигурно повдигна няколко вежди. Последният, който сложи под подозрение играта на 31-годишния състезател, е някогашният управител на Нидерландия Рууд Гулит, който счита, че травмата е трансформирала стила на отбрана на Ван Дайк.

" Откакто се завърна след травмата си, той се пази пасивно. Той се защитаваше и блокираше едва. Просто не бие противника докрай. И несъмнено, той може да има неприятен интервал, само че би трябвало да бъде водач. Ако тази отбрана не се оправя добре, това е негова отговорност ", показа Гулит.

Ливърпул към този момент позволи повече голове, в сравнение с през целия минал сезон, само че всичко не може да се отдаде на слабата форма на Ван Дайк. Липсата на поредни сътрудници в защитата също е една от аргументите. Холандецът стартира дружно с Жоел Матип, Джо Гомес, Ибрахима Конате и Нат Филипс тази акция, защото всеки един от тях влиза и излиза от стартовите 11 заради непрекъснати проблеми с травми. Самият Ван Дайк преди малко се завърна от проблем с подколянното сухожилие, който го извади от игра през по-голямата част от шест седмици.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР