Мнозина солунчани се ориентират към покупката на празен магазин, за

...
Мнозина солунчани се ориентират към покупката на празен магазин, за
Коментари Харесай

Заради недостиг на паркоместа: Шофьорите в Солун измислиха хитро решение за колите си

Мнозина солунчани се ориентират към покупката на празен магазин, с цел да го трансфорат в личен гараж поради острите проблеми с паркирането в града, оповестява в репортаж осведомителният портал Grtimes.

Тази процедура не е изцяло нова, а датира от към едно десетилетие, от времето на икономическата рецесия, когато доста магазини затвориха, а цените им спаднаха внезапно . Напоследък обаче явлението се ускорява, изключително в зони, които са изгубили изразено комерсиалния си темперамент, тъй като цените на наемите за паркоместа в центъра надвишават 200 евро на месец.

Цената на дребен магазин, който може да бъде преоборудван в гараж, е в порядъка на 15-20 хиляди евро. Проблемът е, че тези, които избират такова решение, се освобождават от проблемите с паркирането край дома си или работното си място, само че на процедура лишават града от едно публично място за паркиране поради нуждата да се обезпечи свободно влизане и излизане от частния им паркинг.

Пред уеб страницата Гого Айфандопулу, експерт по транспортни връзки и учител в института по превоз в Националния център за проучвания и софтуерно развиване, споделя, че сходен вид не взема решение големия проблем, който се е основал в Солун от влизането и придвижването на хиляди коли в историческия център на града. Според нея Солун би трябвало да откри решения на основата на проектите за устойчива градска подвижност и още преди стартирането в употреба на метрото , което сега се построява, да се приготви за ограничение на използването на персонални транспортни средства.

Също по този начин тя предлага ограничения като по-високи налози и такси за притежателите на повече от един автомобил, както и инспекция на специфичните разрешителни за паркиране, издадени на името на хора с увреждания и възрастни поданици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР