Мнозина смятат интровертите за срамежливци, но това не е така.

...
Мнозина смятат интровертите за срамежливци, но това не е така.
Коментари Харесай

15 признака, че сте скрити интроверти

Мнозина считат интровертите за срамежливци, само че това не е по този начин. Те просто черпят своята сила от самотата и общуването единствено с няколко защити другари, до момента в който екстровертите се зареждат от огромните компании. Заради тази илюзия за срамежливостта доста хора не се и досещат, че самите те са интроверти.

Журналистката Маги Хийт очерта 15 признака на „ скритите “ интроверти.

Тълпите ви стресират

Тълпата не е най-любимото място за интроверта. Концертите, митингите, конференциите, спортните арени – ето къде му е некомфортно да прекарва времето си.

Не сте във екстаз от новите запознанства

Това не значи, че мъчно вършиме другари. Просто от време на време общуването с нови хора изисква от вас да харчите извънредно доста сила. Когато стане по този начин, даже най-простият диалог ви кара да се чувствате опустошени.

Силни сте в обществените изяви, само че не и в бърборенето след тях

Това, че сте интроверт, напълно не значи, че не можете да бъдете уверени пред аудитория. Просто за вас е по-лесно да говорите пред публика, в сравнение с да бъбрите другарски с хората по-късно. Можете да вземем за пример да произнесете прелестен тост на женитба, само че надали ще се окажете сред гостите, които вземат участие във всички състезания и интензивно поддържат връзка на празненството.

Приятели сте с екстроверти

Противоположностите се притеглят, нали? Много интроверти обичат да имат другари екстроверти, тъй като по този начин резервират салдото сред двата вида. Понякога им е нужно да ги извадят за малко от черупката им, а за екстровертите постоянно е хубаво да осъзнаят преимуществата на тихите вечери вкъщи.

Не обичате диалозите

Те не попадат в листата с обичаните неща на интроверта. Той обаче може чудесно да се оправя в тях. В началото нормално нервничи, само че щом опознае малко повече събеседника си, го поразява право в сърцето.

Верен другар сте

По предписание интровертите са доста лоялни и почтени хора. Това е по този начин, тъй като силата им зависи от вътрешни фактори, а не от другите хора. Затова им е по-лесно да бъдат открити и прями.

Понякога обичате да не вършиме нищо

Екстровертите непрекъснато са в придвижване – скачат от едно занятие на друго, а за интровертите е значимо да имат доста свободно време уединено. Ако за вас елементарното „ нищоправене “ е най-хубавият метод да се отпуснете и да възстановите силите си, значи най-вероятно сте интроверти.

Не отговаряте незабавно на известията

Не сте залепени за телефона си. Ако видите, че ви е пристигнало известие от другар, го прочитате и отговаряте тогава, когато сте подготвени. В края на краищата сте привикнали да вършиме всичко в собствен личен темп.

Доверието ви би трябвало да се заслужи

За интроверта може да е мъчно да откри другар, който ще почита обърнатата му във вътрешността природа. Затова, когато приказваме за другарство, на вас ви би трябвало повече време, с цел да се доверите. От друга страна това значи, че няма да ви нараняват толкоз постоянно, колкото екстровертите, и че ваши другари в действителност ще станат единствено тези, на които можете да се доверите.

Пишете

Много интроверти са писатели. Или кариерата им е обвързвана с писменото слово, или им е прелестно да пишат за наслаждение в свободното си време. Това е техният метод същински да се свържат със своето Аз – самобитно морално презареждане.

Вежливи сте

Често интровертът е по-внимателен към обкръжението си и към дребните елементи. Това го прави вежлив хазаин и посетител, и на хората им е прелестно да са към него.

Предпочитате да планирате всичко

Ако екстровертът може да плува по течението и да не дефинира нищо за бъдещето, то интровертът не може да живее по този начин. Вероятно планирате всяко събитие по този начин, че да мине безпрепятствено и без проблеми. Няма значение дали приказваме за поход с другари или за извършване на служебните отговорности – положителният проект си остава за вас основен миг.

Наричат ви мъдри

Често назовават младите интроверти мъдри не за годините си. Тяхното държание нерядко се прави оценка като доста зряло. А кой не желае да го считат за зрял и умен?

Знаете какво харесвате

Интровертите съвсем постоянно са наясно какво желаят. Това си има своите преимущества. Отворени сте към новото, само че в това време уверено се отказвате от всичко, което смятате за излишно.

Пазите салдото си

Интровертите умеят да резервират салдото сред времето, извършено уединено, и общуването. Те ги съчетават по този начин, че да получат най-много сила, без да жертват обществената си интензивност. Този баланс е нещо отлично – той ви дава опция да се забавлявате и да работите, без да прегаряте прочувствено.

По материали от Lifehack
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР