Мнозина смятат, че е предрешен изборът на Владимит Путин, но

...
Мнозина смятат, че е предрешен изборът на Владимит Путин, но
Коментари Харесай

Арестувани в последния ден от предизвестения вот в Русия

Мнозина считат, че е превдварително решен изборът на Владимит Путин, само че тогава поражда въпросът за какво Кремъл си прави труда да провежда избор. Изборите в Русия рядко са вълнуващи, само че са значими, с цел да легитимират ръководещите и да покажат, че мнението на хората има значение.

Този път за Владимир Путин е изключително значимо освен да завоюва, само че и да види висока изборна интензивност в секциите поради войната с Украйна. Именно това ще даде легитимност на идващите му решения, доста от които ще бъдат директно свързани с нашествието, разяснява Би Би Си.

В Русия няма самостоятелни изследвания на публичното мнение и множеството руснаци получават новините си от държавните медии, които са мощно предубедени в интерес на Владимир Путин и неговата политика. Най-вероятният резултат от тези избори е безапелационна победа на Путин, най-малко на хартия. Но ниската изборна интензивност ще значи, че поддръжката за президента е отслабнала и това от своя страна може да докара до още по-строг държавен надзор и в допълнение да плъзне Русия в атмосфера на боязън и подтисничество. Първите резултати се чакат в 18:00 GMT, когато затварят последните изборни секции в Калининград, най-западният район на Русия.

Голяма част от преброяването обаче към този момент няма да е завършило. Тази година милиони руснаци са дали своят вот и по електронен път – развой, наказан от опозицията като неосъществим за наблюдаване. Това евентуално ще форсира цялостния развой на броене. Вотът е придружен с митинги като се оповестява за арестувани повече от 74 души в 17 града в Русия

Хиляди съветски жители се подредиха всеобщо в изборните секции до 12:00 часа неделя, както в цяла Русия, по този начин и на десетки места по света, в това число в София, с цел да се включат в митинга „ По пладне против Путин ”.

В Берлин опашката пред посолството се простираше на няколко пресечки, като бяха преброени минимум две хиляди души. Юлия Навалная, вдовицата на съветския опозиционер Алексей Навални също бе на опашката. Една от най-големите опашки се изви пред посолството в столицата на Киргизстан Бишкек. Там пристигнаха към две хиляди души, оповестява The Insider.

Мъж хвърли самоделни бомби в съветското посолство в Кишинев

Мъж хвърли две самоделни бомби в двора на съветското посолство в молдовската столица Кишинев, оповестиха съветските държавни медии. Това се е случило до момента в който в изборната секция са дали своят вот съветски жители в последния ден от президентските избори. Полицията е арестувала 54- годишния мъж.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР