Мнозина шофьори не знаят за една малко известна функция в

...
Мнозина шофьори не знаят за една малко известна функция в
Коментари Харесай

Как да намалите разхода на гориво на колата като натиснете само един бутон

Мнозина водачи не знаят за една малко известна функционалност в актуалните коли, която може доста да понижи разхода ни на гориво. За да се възползвате от нея, би трябвало да натиснете единствено един избран бутон на таблото.

Повечето съвременни коли, изключително тези с бензинови и дизелови мотори с вътрешно горене, са оборудвани с бутон Eco, който задейства режим за икономисване на гориво. Тази функционалност усъвършенства работата на мотора и другите системи в автомобила, като понижава разхода на гориво без да компрометира успеваемостта на транспортното средство.

Ако не откриете бутона Eco на таблото, можете да активирате функционалността посредством бордовата информационно-развлекателна система. Тази функционалност понижава чувствителността на газта и разрешава по-ранно превключване на предавките при автоматизираните трансмисии, което води до спестовност на гориво.

Според специалисти, функционалността Eco може да спести най-малко 5% гориво. Все отново, би трябвало да се има поради, че натискането на бутона трансформира някои характерности на автомобила. Например, ускорението става по-слабо и реакцията на педала за газ е по-мека. Затова тази функционалност е най-подходяща за потребление в градски трафик или при къси пътувания сред обитаеми места.

Най-ефективното потребление на функционалността Eco е при скорости до 60 километра в час.

Инфо: blitz.bg

 

 

Тагове: Разход на гориво автомобил еко режим eco режим
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР