Мнозина считат, че Widows 10 Home е по-бърза от Pro

...
Мнозина считат, че Widows 10 Home е по-бърза от Pro
Коментари Харесай

Тест: По-бърза ли е Windows 10 Home от Windows 10 Pro?


Мнозина смятат, че Widows 10 Home е по-бърза от Pro версията, само че по този начин ли е наистина…
(снимка: CC0 Public Domain)

Преобладава мнението, че операционната система Windows 10 Home работи по-бързо на остарели компютри, в сравнение с версията Windows 10 Pro. Един елементарен тест демонстрира по този начин ли е в действителност.

Двете версии на практика не се разграничават по броя на дейните процеси. Но множеството консуматори считат, че Windows 10 Home е по-бърза, употребява по-малко запаси и заема по-малко място на твърдия диск на компютъра, в сравнение с Windows 10 Pro.

Затова Windows 10 Home постоянно e желана за инсталиране на по-слаби компютри с ниска продуктивност. Прост тест на уеб страница за овърклок, резултати от който разгласява, демонстрира – може би за изненада на мнозина, че това е илюзия!

Експериментът се състои в инспекция на скоростта на евакуиране, броене на броя на дейните процеси и установяване на заетото място на твърдия диск при инсталиране на Windows 10 Home и Windows 10 Pro. За задачата е употребена виртуална машина, която симулира компютър с процесор, 4GB RAM и корав диск с потенциал 60GB.
още по тематиката
Какви са резултатите от теста? Оказа се, че Windows 10 Home започва за 19 секунди, има 125 дейни процеса, заема 1,6GB RAM и 18GB на твърдия диск. За съпоставяне, Windows 10 Pro започва за същите 19 секунди, има 130 дейни процеса, употребява 1,7GB RAM за своите потребности и заема 18,2GB място на твърдия диск, макар обстоятелството, че има доста повече функционалности.

Изводът е, че Windows 10 Home и Windows 10 Pro са еднообразно подобаващи за слаби компютри, като нито една от двете версии няма ясни преимущества в продуктивността. Освен това обсъжданите операционни системи употребяват еднообразно количество компютърни запаси.

Windows 10 е за компютри сега. Windows 10 Pro предлага някои функционалности, които са от изгода за бизнес и професионални консуматори. Налична е и версия Windows 10 Enterprise Edition, която е най-функционална от всички. Според теста обаче, Home версията не дава скоростни преимущества за потребителите на елементарни районен съд от начално равнище.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР