Мнозина считат, че билковите продукти, витамините и хранителните добавки са

...
Мнозина считат, че билковите продукти, витамините и хранителните добавки са
Коментари Харесай

Никога не приемайте тези добавки с алкохол

Мнозина смятат, че билковите артикули, витамините и питателните добавки са „ естествени артикули “, които са изцяло безвредни за приложимост и могат да се одобряват без ограничавания. Но това не всеки път е по този начин. Например, някои билки като жълт кантарион, могат да взаимодействат с алкохол (етанол), написа drugs.com. 

Взаимодействието им може да докара до унесеност, увреждане на черния дроб, нарушавания в дихателната активност или други странични резултати.

Често липсват задоволително обосновани изследвания, оценяващи взаимоотношенията сред питателните добавки и алкохола.

Бъдете деликатни при комбинацията на билкови или хранителни добавки с алкохол! Не шофирайте след приема им!

Известно е, че множеството билкови медикаменти водят до унесеност при някои пациенти, която може да се усили, когато се комбинират с алкохол. Ето кои са препаратите, с които би трябвало да бъдете изключително деликатни:
5-HTP (5-хидрокситриптофан) калифорнийски мак коча билка лайка ехинацея готу кола дрян кава мелатонин жълт кантарион шлемник байкалски валериана йерба мате
Докладван е случай за понижаване на концентрации на алкохол в кръвта след банкет на билката женшен.

Увреждане на черния дроб
Някои билкови артикули също могат да доведат до увреждане на черния дроб. Постоянната корист с алкохол отключва цироза.

Когато алкохолът се комбинира с токсични за черния дроб билки или други хранителни добавки, това води до увеличаване на токсичните резултати от двата съставния елемент.

Примери за билкови артикули, които могат да причинят чернодробна токсичност:
черен кохош кава сао палмето валериана
Мастноразтворимите витамини A, D, E и K играят значима роля за нашето здраве. Въпреки това, в случай че се одобряват във тип на добавки, значимо е да не се надвишават целесъобразните дози от тези витамини, защото огромните количества от тях могат да доведат до увреждане на черния дроб.

Теоретично алкохолът, смесен с високи дози от тези витамини, може докара до увреждането на черния дроб или да утежни това положение.

Ниско кръвно налягане
Кой и за какво да внимава с приема на хранителни добавки
Хранителните добавки и витамините под формата на хапчета или разтворили таблетки са нужни при недостиг, както и при неспособност за...
Прочети повече
Серпентинова рауволфияи (бел. ред. от тази билка се извлича дейния лекарствен съставен елемент резерпин, който се употребява като последна мярка за лекуване на хипертония) в композиция с алкохол води до усилване на резултата за намаление на кръвното налягане. Страничните резултати от приема на тази композиция включват главоболие, виене на свят, замаяност, пристъп или промени в сърдечната периодичност.

В доста случаи тези странични резултати се следят при започване на лекуване или увеличение на дозата.

*Забележка: Това не е цялостният лист от добавки, взаимодействащи с алкохол. Винаги се консултирайте с доктор или фармацевт за вероятните взаимоотношения сред даден препарат и алкохол. Споделете с него и за всички други хранителни добавки, билкови артикули и медикаменти, които приемате.

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, да се употребява за самодиагностика или самолечение! Винаги се консултирайте със експерт преди да започнете банкет на избрана добавка или билка. 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР