Мнозина поставят напитки и храна близо до настолния компютър или

...
Мнозина поставят напитки и храна близо до настолния компютър или
Коментари Харесай

Как да спасите лаптопа си, ако сте разлели течност върху него

Мнозина слагат питиета и храна покрай настолния компютър или преносимия компютър. И в случай че вредите от течност, инцидентно разлята и попаднала на клавиатурата на стационарния компютър не са чак толкоз огромни, (защотовинаги можете да си купите нова клавиатура), то с преносимия компютър това не е по този начин.

Ако инцидентно разлеете чай, кафе или друга течност върху преносимия компютър си, ето какво си коства и какво не би трябвало да вършиме в този случай, съгласно препоръките на портала iXBT.com.

1. От метода с ориза несъмнено би трябвало да се откажете. Това единствено ще отнеме време.

2. стъпка е да изключите изцяло преносимия компютър. Тоест кабелът би трябвало да бъде изтеглен от контакта, батерията би трябвало да бъде извадена. Ако към преносимия компютър са били свързани други устройства, то те би трябвало да бъдат извадени или изключени (например флаш устройство, принтер).

3. След това върху клавиатурата би трябвало да постелите хартиени салфетки или тънка забрадка. После затворете преносимия компютър и го обърнете. Това ще предотврати разпространяването на попадналата вода...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР