Мнозина от нас вероятно си мислят, че покрай социалната изолация

...
Мнозина от нас вероятно си мислят, че покрай социалната изолация
Коментари Харесай

Невидимият враг във всяка къща! Най-честите скрити причинители на алергии

Мнозина от нас евентуално си мислят, че около обществената изолираност и огромното седене вкъщи, пропускайки цъфтежа на растенията на открито, са пропуснали и сезонните алергии. Това ненапълно е по този начин, само че сезонните алергии се отключват и от други фактори, които мнозина у нас даже си ги " отглеждат " без да подозират.

Виж още: ТЕСТ: Къде би трябвало да прекараш лятната си почивка?

Ето защо да внимаваме вкъщи, с цел да си спестим неразположенията, провокирани от алергии.

Акари

Въпреки че са забележими единствено под микроскоп, те са някъде в матрака ни, под чаршафите и обожават да им е топло и влажно. Размерът им е нищожен на пръв взор, само че предизвикат признаци, които са чести при алергиите - главоболие, течащ нос, затруднено дишане, кихане.

Виж още: Как да извършите турско кафе в домашни условия

Влага и плесен

Влагата разумно води до плесен и това е добра причина за насърчаване на алергии и алергични признаци. Добра концепция е инвестирате в влагоабсорбатор. Премахнете постелките в банята, оттървете се от старите вестници и книги. 

Виж още: Чудото на витамин D: Защо е толкоз значим и по какъв начин да си го набавим по натурален път?

Косми от домашни любимци и освен

Слюнката, урината, потта на домашните любимци може да провокират алергии. Космите са ясни. Ако имате признаци като кихане, течащ нос, сърбящи очи, кашлица, проблеми със съня, пробвайте да оставите домашния любим да спи отвън спалнята ви, а там използвайте пречиствател на въздух.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР