Мнозина от нас не ходят на лекар, когато имат дребни

...
Мнозина от нас не ходят на лекар, когато имат дребни
Коментари Харесай

Бабините илачи, които работят безотказно

Мнозина от нас не вървят на доктор, когато имат дребни болежки, а избират да употребяват изпитан домакински лек. Бабите ни обаче са ни завещали и по-необикновени средства, които са малко познати. Сред тези странни церове са следните препоръки и хитрини, което не ги прави по-малко ефикасни.

1. Маточина против херпес

Запарете шепа маточина с чаша гореща вода. Оставете да се охлади за 15 минути. След това обработете проблематичните места с тампон, пропит с течността. Мажете херпесите по няколко пъти дневно, с цел да се отървете от досадните мехурчета по натурален път.

2. Бакпулвер против мазна коса

Като опция на сухия шампоан може да употребявате бакпулвер. Втрийте една чаена лъжичка в косата, по-късно разтърсете глава, с цел да отстраните непотребния прахуляк.

3. Лакриц против мазоли

Трябват ви 4–5 черни лакрицови бонбона, ½ чаена лъжичка вазелин и малко вода. Първо накиснете лакрицовите бонбони в купа с вода, след което пюрирайте наличието с миксер. Пресипете сместа в различен съд и прибавете вазелина. Разбъркайте по този начин получената паста и мажете мазола с нея  2-3 пъти дневно.

4. Пиене на вода на назад срещу хълцане

Хълцането съставлява неволево редуциране на диафрагмата. За да го прекратите, напълнете чаша със студена вода. Наведете се над мивката и я изпийте на дребни глътки „ през глава “, т.е. не от нормалната, а от противоположната страна на чашата.

Кой би предположил, че проблеми като херпес, мазоли или миризливи крайници могат да се преодолеят по описаните нагоре способи?

5. Овесени ядки против екзема

Разбъркайте в купа 2 чаши фини овесени ядки и чаша прясно мляко.  Затоплете по този начин получената каша за 30 секунди в микровълновата и оставете да изстине. След това нанесете сместа върху болните места и изчакайте да подейства половин час. Най-накрая отстранете с влажна забрадка.

6 . Водка против миризливи крайници

Вземете памучен тампон, пропит щедро с водка, и избършете миризливите ходила. Неприятната миризма ще изчезне за секунди. Алкохолът работи антисептично и убива незабавно причиняващите мириса  бактерии. Освен това подсушава кожата, тъй че да отстрани влагата, която от своя страна е удобна среда за размножаване на бактериите.

7 . Джинджифил против прилошаване

Този съвет се отнася най-вече за хората, които са на път. Нарежете джинджифиловия корен на дребни парченца и ги поставете в хладилна чанта. Щом почувствате, че ви прилошава в транспортното средство, вземете едно късче и започнете да го смучете. Така неприятното гадене бързо ще изчезне. Джинджифилът успокоява стомаха и оказва помощ и за други форми на прилошаване, да вземем за пример по време на бременност.

  8 . Кокосово масло против телесна миризма

Ако търсите естествена опция на дезодоранта, която е най-малко толкоз ефикасна, безусловно пробвайте с кокосово масло. Съдържащата се в него лауринова киселина надеждно убива бактериите, а кокосът придава прелестен аромат на тялото. Просто нанесете малко количество под мишниците си.

Цветелина Велчева

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР