Мнозина не разбираха как може парчетата на The Prodigy да

...
Мнозина не разбираха как може парчетата на The Prodigy да
Коментари Харесай

Промяната, която никой не очакваше от The Prodigy

Мнозина не разбираха по какъв начин може частите на The Prodigy да се назовават музика, а родителите на младежи през 90-те напряко се ужасяваха от метода, по който наподобява към този момент починалия Кийт Флин, и от това, което групата проповядваше от сцената.

Да, в действителност, на първично равнище музиката на британците звучеше нападателно, използването на опиати и страшни подиуми в клиповете им караше MTV и BBC да ги не разрешават, а външният тип на всички от групата беше меко казано спорен.

Под всичко това обаче се крие една монолитна концепция - протестът против откритите правила и ограничението на свободата. Свободата на изразяването, свободата на духа, свободата на мисленето.

Повече от 25 години, откогато се появиха на музикалната сцена, The Prodigy направиха нещо, което не са си разрешавали до този миг - трансформираха текста на техния шлагер " Smack My Bitch Up ". 

Smack My Bitch Up
— Secret Drug Addict (@ScrtDrugAddict)
Парчето от албума на групата The Fat Of The Land, беше издадено през 1997 година и още тогава провокира отрицателна реакция с текста си, който съгласно някои възхвалява насилието против дами. Наскоро парчето още веднъж се сблъска с апели да бъде неразрешено, защото " възхвалява домашното принуждение ".

Въпреки несъгласията преди години, сингълът реализира голям триумф както в Съединени американски щати, по този начин и в Обединеното кралство, като албумът по-късно оглави класациите в Америка малко повече от седмица след излизането му.
 Кийт Флинт, Prodigy и смахнатият подпалвач, който остави диря
Кийт Флинт - смахнатият подпалвач, който остави диря

Кошмарът на родителите през 90-те и стремежът към независимост от сцената

Сега, повече от 25 години от появяването му, групата наподобява е трансформирала " проблематичните елементи ", като ги извършва по друг метод на някои от последните им концерти. The Prodigyтръгват на европейско турне, което включва два концерта в залата на Alexandra Palace в Лондон през уикенда. Въпреки това, съгласно споделения от почитатели запис от концерта в петък (24 ноември), Максим, който стана фронтмен след гибелта на Кийт Флинт, извършва песента, като повторя фразата " Change my pitch up " на мястото на истинската имитация " Smack My Bitch Up ".

Също по този начин беше маркирано в Setlist.FM, че осъществяването е " чистата версия " на истинската ария от 1997 година, което значи, че не е ясно дали измененията, направени в истинския текст, са непрекъснати или не.

Членовете на бандата не са коментирали заменения тектс към момента, написа NME. В годините след издаването си, песента продължаваше от време на време да бъде избирана за най-противоречивата ария на всички времена, като през 2010 година членовете опазиха избора на текст с думите: " Ако хората си мислят, че в тази ария става дума за побой над дами, значи са много безмозъчни. Песента е насмешка с британската преса. " Да не забравяме обаче, че по това време Кийт Флин към момента беше жив.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР