Мнозина наричат зеления цвят цветът на живота и това не

...
Мнозина наричат зеления цвят цветът на живота и това не
Коментари Харесай

Как да използвате зеления цвят, за да освежите дневната си

Мнозина назовават зеления цвят цветът на живота и това не е инцидентно. Именно той ни приближава до природата безусловно. Пространствата, оцветени в този колорит, основават възприятие на вяра и чувство за естетика, отмора и релаксация. Известен с това, че усъвършенства визията, той може да бъде във всевъзможни разновидности – от неясно зелено до ярки тонове през земен колорит. С подбор от стилове, светлозеленото е всичко, от което един присъщ дом се нуждае, с цел да направи усещане.

Ето някои препоръки по какъв начин да употребявате зеления цвят, с цел да освежите мястото в дома си, където прекарвате най-вече време будни – дневната:

Вдъхнете живот на цветовете с растения

Светлозеленото е цветът на природата самичък по себе си, както към този момент отбелязахме първоначално. Пренесете го в най-чистата му форма и в дома си посредством най-различни растения. Може да заложите на най-различни стайни цветя или подрязани шубраци в керамични или теракотени саксии да вземем за пример. Групирайте ги в специфичен ъгъл в ъгъла или ги изкачете по стените, с цел да създадете точка на фокус. Можете също по този начин да създадете акцентираща стена с забавна комбинация от кутии за цветя или да изберете напряко жива стена с бледозелена зеленина. Експериментирайте светлозелените нюанси, като подобаващи са цветовете на хризантема, лилия и други

Събудете сетивата с топли текстури

По-светлите нюанси на зеления цвят акцентират особено подбраните мебели, определени за всеки интериор. Светлозелените нюанси излъчват успокоение във всяко помещение. Накарайте това място да оживее посредством измазани стени с ръчно изваяни текстури, стенни акценти с плетен фон или подове с шарени плочки. Може също да обзаведете дома си с мебели с шлифовани железни крайници, дървени панели с естествено покритие или жестоко изрязани каменни плочи. Съчетайте зелените детайли с такива в топли тонове в истинската им форма. Направете си окачалка за облекла в зелен цвят, закачете красива картина в зелен или просто поставете зелени декоративни възглавници върху сивия диван. Ще видите по какъв начин едно скучно помещение може да светне с извънредно малко старания от ваша страна. Не се тормозете да редувате разнообразни нюанси и да експериментирате с тях.

Създайте естествено чувство за природа посредством текстила.

Светлозеленото отива на друго равнище, когато се употребява в композиция с тропически шарки и диви, необуздани елементи. За задачата заложете на бродирани и апликирани елементи върху текстила или го драматизирате с обилни пердета или гоблени. Със сигурност вашите смели решения ще провокират любознанието на всичките ви посетители у дома. Изберете метод да запазите всичко естествено, с цел да ускори още повече чувството за природа. Използвайте фини нотки на органични материали като ленени тапицерии, памучни юргани, килими плетени кошници, ръчно направени произведения от коноп и други. Те се безпроблемно с естествените нюанси на зеления цвят.

Бъдете максималист с разнообразни аксесоари.

Изтънчеността на светлозеления колорит го прави превъзходен избор за разнообразни палитри, където разнообразни поръчкови елементи могат да наслагват цвета. Заложете на блясъка от железни детайли като злато, сребро и даже розово злато. С това създайте стилизирани очертания на мебели и аксесоари. Привлечете окото с величествено огледало със златни украшения или подчертайте цялото равнище на очите с ламперия с чисти линии. Може да си изберете произведения по поръчка от доста магазини с богат подбор от стилове и текстури. Например може да се спрете на зелен долап с полирани железни дръжки. Внимавайте напълно с детайлите – пробвайте да замените творбите на изкуството с ръчно рисувани чинии за стена. Включете доста занаятчийски детайли с блестящи метали, издълбани камъни и други, с цел да постигнете същинска прелест.

Вземете свободата на стила и хубостта на безвремието в светлозелените нюанси и създайте всекидневна, която е по едно и също време уютна и обилна. Разбира се, изрично не предлагаме да включвате всички тези хрумвания по едно и също време, тъй като рискувате да извършите кич. Изберете това, което ви подхожда най-вече и подхожда на стила на вашия дом, след което запретвайте ръкави.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР