Мнозина лекари помагат на хора в нужда, извън професионалните им

...
Мнозина лекари помагат на хора в нужда, извън професионалните им
Коментари Харесай

Мобилен кабинет обикаля България, преглежда безплатно

Мнозина лекари оказват помощ на хора в потребност, отвън професионалните им отговорности. Доц. доктор Светлин Цонев, който е кардиолог и ангиолог е подел акция за безвъзмездни прегледи на места без здравна грижа из страната посредством кола за спешна помощ, която е мобилен съвещателен и реанимационен кабинет, съобщи NOVA.

По думите му благотворителността е нещо естествено в медицината. " Добрият образец не е за показност, а е нещо заразно. Той и негови сътрудници към този момент четвърта година работят по план, който цели и в най-отделечените места да доближава здравна помощ. " Стремежът да се оказва помощ, даже не чисто професионално, а човешки. Добротата не трябва да е еднократен акт ", счита той. И добави, че концепцията да се закупи кола за спешна помощ се ражда от неприятен образец.

Имаше дете, изпаднало в потребност, трябваше да бъде превозено. Оказа се, че няма свободна кола за спешна помощ. Тогава закупихме и оборудвахме линейката-мобилен съвещателен и реанимационен кабинет. Имаме цялата инсталация за рискови обстановки, описа доктор Цонев.

Според него предстоят нови безвъзмездни прегледи, а от ден на ден сътрудници се причисляват към него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР