Мнозина биха се съгласили, че Амстердам е един от градовете

...
Мнозина биха се съгласили, че Амстердам е един от градовете
Коментари Харесай

Кварталът на червените фенери в Амстердам едва ли ще е вече същият

Мнозина биха се съгласили, че Амстердам е един от градовете на неограничените благоприятни условия. Той постоянно е считан за град, в който съвсем всичко е разрешено. Достатъчно е единствено да споменем законното пушене на марихуана и Квартала на алените фенери.
 Ванкувър, Калгари, Цюрих, Копенхаген, Виена и кои са най-хубавите градове за живеене в света
10-те най-хубави градове за живеене в света

Там, където стандартът на живот е най-голям

Именно Кварталът на алените фенери в Амстердам обаче скоро може да се окаже по-различен от това, което съставлява в този момент. И това е евентуално да се случи поради разпоредба, която предлага завесите на бордеите да останат вечно спуснати. Сега те са към момента открити през една част от времето и се закриват, когато вътре има клиент.

Според проекта, препоръчан от холандската демократична партия D66 обаче, завесите би трябвало да са постоянно спуснати, а работещите в Квартала на алените фенери да примамват клиенти не през прозореца, както до момента, а посредством предварителна резервация с QR код за смарт телефон.
 Снимка 600200

Според работещите в Квартала тази концепция въобще не е добра, защото смяната би навредила на бизнеса им и би им попречила да преценят евентуално рискови клиенти. " Как мога да привлека клиенти със спуснати пердета? ", споделя един от работещите пред The Telegraph.

Политиците обаче са окуражени да вкарат предлагането като изясняват, че онлайн резервациите, които ще заменят договарянето на прозореца, ще трансформират визията на хората за града в позитивна посока. " Кварталът на алените фенери не е място без закон ", споделят те.

Освен смяната със спускането на завесите за непрекъснато, в мярката са включени и други промени за подобряването на имиджа на Амстердам. Сред тях са възбрана на пушенето на марихуана на публични места, затваряне на питейните заведения в 2 ч. вместо в 4 ч. сутринта, както и затваряне на обществените домове в 3 ч. вместо в 6 ч. сутринта, написа Fox News.
 Амстердам, кварталът на алените фенери и за какво ще местят „ Де Вален “
Краят на квартала на алените фенери в Амстердам

Какво е бъдещето на туристическата атракция

Целта на всички тези промени са да отърват Амстердам от имиджа му на град, в който туристи отиват, с цел да вършат неща, които не са им разрешени в родните страни, като използването на марихуана и проституцията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР