Множество световни епидемиолози, вирусолози и специалисти по инфекциозни болести твърдят,

...
Множество световни епидемиолози, вирусолози и специалисти по инфекциозни болести твърдят,
Коментари Харесай

Учени: Нови мутации се зараждат всеки ден, само ваксините могат да ги спрат

Множество международни епидемиолози, вирусолози и експерти по инфекциозни заболявания настояват, че светът има една година или даже по-малко, преди ваксини те от първо потомство против ковид да станат незадоволително ефикасни, оповестява " Гардиън ".

Учените от дълго време настояват, че са нужни световни старания за по-организирана и по-бърза имунизация, която приемливо обезврежда опасността Covid-19. Притеснението произтича от появяването и разпространяването на нови разновидности на ковид , някои от които са по-заразни, смъртоносни и по-устойчиви на съществуващите ваксини.

Неблагоприятната прогноза, която дава на света краен период от по-малко от година, беше подкрепена от към две трети от интервюираните в изследване, извършено от " People’s Vaccine Alliance “, включващо 77 учени от 28 страни. Почти една трета от тях споделиха, че времевият интервал евентуално е 9 месеца, а може би и по-малко.

Ниските равнища на имунизация в доста страни оставят отворена опцията за устойчиви на разновидности ваксини , споделят 88% от интервюираните учени.

„ Нови разновидности се зараждат всеки ден. Понякога намират нишката, която ги прави „ по-успешни “ от техните прародители. „ Такива разновидности могат да се предават по-ефективно и евентуално да избегнат имунния отговор, получен от предходни варианти “, сподели Грег Гонзавалс, доцент по епидемиология в Йейлския университет.

" Ако не ваксини раме целия свят, оставяме място за от ден на ден и повече разновидности, които могат да произведат разновидности, които ще бъдат устойчиви на сегашните ваксини и ще се нуждаят от по-силни дози. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР