Множество сигнали за огромни дупки по пътищата и улиците получихме

...
Множество сигнали за огромни дупки по пътищата и улиците получихме
Коментари Харесай

Дупки, кратери, ями! Фандъковата община с над 1,4 МИЛИАРДА бюджет, улиците като след война! Вечен СРАМ!

Множество сигнали за големи дупки по пътищата и улиците получихме от цялата страна. Широки и дълбоки, нови и остарели, досадни и рискови – дупките още веднъж зейнаха след топенето на снега.

От пътната организация плануват ремонт на 570 км в разнообразни точки на страната. Предвидени са над 311 млн. лв..

Започнати са поправки на 440 км пътища, предстоят нови поправки на 130 км настилка.

Десетки сигнали и за дупки в София – в регионите „ Витоша”, „ Студентки град”, в кв. „ Манастирски ливади”, не липсват и в централния кв. „ Лозенец”.

Запознати сме с тези проблеми, опитваме се оптимално доста екипи да работят на терен, само че времето е доста изменчиво, разяснява зам.-кметът по превоз на Столичната община Евгени Крусев. За тази година общината е заделила 38 млн. лева за поддръжка на пътните платна и тротоарите в града.
За кв. „ Манастирски ливади” той посочи, че казусът е и със собствеността върху улиците.

При материални вреди върху колата поради дупка на пътя лидерът има право на обезщетение, в случай че има застраховка „ Авоткаско”, сподели Благой Анков от Асоциацията на българските застрахователи. Вече не е нужно безусловно да се вика полиция в такива случаи, подсети той.

Ако нямаме застраховка „ Автокаско” можем да съдим общината или АПИ, разяснява юрист Илия Тодоров. Проблемът при такива каузи е, че е необходим констативен протокол, че не сме винавни за случая, посочи той.

Проблемът е, че когато жителите съумеят да осъдят общината или страната, или ги осъдят застрахователите, най-после отново заплащат данъкоплатците, сподели юрист Тодоров.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР